Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nenahraditeľný Maestro Lasica a jeho nezabudnuteľné hlášky
Zdielať na

Nenahraditeľný Maestro Lasica a jeho nezabudnuteľné hlášky

SLOVENSKO / Slovenský nenahraditeľný herec, spevák, humorista, dramatik, prozaik, textár a režisér nás nečakane opustil v nedeľu, 18. júla, večer. Milan Lasica posledný krát vydýchol vo veku 81 rokov presne tam, kde trávil takmer celý svoj život - na javisku. S jeho stratou sa mnohí z nás budú ešte dlho vyrovnávať, no jeho humor a hlášky ostanú navždy v našej pamäti.

Relácia Sedem vysielaná v TV JOJ zabáva dlhé roky divákov nielen hosťami so zmyslom pre humor, trefnými vtipmi, ale taktiež originalitou a nadčasovosťou. Milan Lasica ako hosť v tejto relácii chrlil jeden vtipný výrok za druhým a niet divu, že televíznym divákom a jeho kolegom bude osobnosť Milana Lasicu chýbať. Jeho výroky boli vtipné, originálne a nadčasové.

Pripomeňme si zopár myšlienok, ktoré táto legenda počas jeho pôsobenia vyslovila

Takto zavtipkoval na adresu Ľuboša Micheľa, ktorý sa dostal do parlamentu na kandidátke SDKÚ, no tretí raz po sebe nedostal poslanecký plat. Pracoval totiž pre Ukrajinský futbalový klub a tak do Národnej rady nechodil, posielal tam len potvrdenia o práceneschopnosti. "No aspoň jasne vidieť, že ten Micheľ nie je v parlamente kvôli prachom." 

Milan Lasica robil kvalitnú politickú satiru, ktorá je dnes nenahraditeľná. "Minister prakticky nič iné nerobí, len pije" žartoval v súvislosti s ukrajinskými ministrami.

To, čo sme všetci na Maestrovi obdivovali bolo okrem iného to, že si nedával servítku pred ústa. "No skrátka vtáka..." doplnil s úsmevom na tvári moderátorku Elenu Vacvalovú, ktorá sa červenala a hanbila pri vyslovovaní názvu mužského pohlavného orgánu.

"Niektorí politici by mohli sedieť, ale nie za stolom," poznamenal.

"Ak budeme žalovaní za vtipy na politikov, tak je koniec srandy," konštatoval po tom, ako Robert Fico obžaloval karikaturistu.

"O tých, čo odchádzajú od Mečiara by si nám niečo mohol povedať ty," povedal Milanovi Kňažkovi. Touto hláškou rozburácal a rozveselil divákov v štúdiu.  

Jeho snáď najznámejšia a najvtipnejšia hláška bola: "A stála tam sama tá kur*a?" Tá odznela, keď sa opýtal moderátorky, ktorá sa snažila opísať staršiu "sociálnu pracovníčku" ako stála pri ceste. 

"...to už by bola kur*a" doplnil moderátorku, ktorá sa pýtala, čo by sa stalo keby žena mala 14 detí tak, ako má Boris Kollár.

"Ty pokojne môžeš nosiť minisukňu. Ale v kabelke." žartoval na adresu Oľgy Feldekovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy