Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Patológ vylúčil súvislosť úmrtia Milana Lasicu s očkovaním proti Covidu
Zdielať na

Patológ vylúčil súvislosť úmrtia Milana Lasicu s očkovaním proti Covidu

BRATISLAVA / Vo veku 81 rokov náhle zomrel obľúbený komik, herec a spevák Milan Lasica. V nedeľu vystupoval spolu s orchestrom na výročnom koncerte Bratislava Hot Serenades v bratislavskom štúdiu L+S. Počas záverečnej klaňačky odpadol, oživiť sa ho už nepodarilo.

Patológ Michal Palkovič, riaditeľ sekcie súdneho lekárstva a patologickej anatómie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou jednoznačne vylúčil akýkoľvek súvis s očkovaním a úmrtím herca Milana Lasicu. Informoval o tom rezort zdravotníctva na sociálnej sieti. „Tento prípad sme preskúmali a akýkoľvek súvis s očkovaním môžeme jednoznačne vylúčiť. Pán Lasica bol očkovaný 3. februára. So súhlasom jeho najbližšej rodiny môžeme zverejniť, že bol dlhodobo liečený na problémy so srdcom a zomrel na javisku z dôvodu zlyhania srdca," uviedol patológ.

Maestro zomrel pri tom, čo miloval

Smrť príde obyčajne vtedy, keď si človek myslí, že je veľmi ďaleko," presne takto znie jeden z najznámejších výrokov maestra Milana Lasicu. Slovensko prišlo bez debaty o jednu z najvýraznejších osobností. Zomrel skvelý herec, režisér, spevák, glosátor, komik a básnik Milan Lasica. Smrť si ho vzala tam, kde to mal najradšej. Priamo na javisku milovaného Štúdia L + S, počas koncertu Bratislava Hot Serenades. K osudnému momentu došlo, keď maestro dospieval pieseň s názvom "Ja som optimista", nasledovala klaňačka, po ktorej náhle skolaboval. Oživiť sa ho už, žiaľ, nepodarilo.

Milan Lasica sa narodil 3. februára 1940 vo Zvolene. Tvoril nezabudnuteľnú dvojicu s Julom Satinským. Právom sú označovaní ako zakladatelia slovenského moderného humoru. Začínali v legendárnom kabarete Tatra Revue, neskôr v Divadle na Korze. V roku 1982 prijali pozvanie hosťovať v kabaretnom divadle Štúdio S. Neskôr tam vzniklo štúdio L+S, ktorému Milan Lasica dlhé roky šéfoval.

Legenda slovenskej kultúry Milan Lasica sa nikdy nepovažoval za speváka. S orchestrom Bratislava Hot Serenaders nahral evergreeny preslávené Františkom Krištofom Veselým. Album dostal názov Ja som optimista. Práve v nedeľu 18. júla sa koncertom oslavovalo 20. výročie tohto albumu. Ako zabávač sa objavoval dlhé roky na obrazovkách našej televízie v humoristickej relácii Sedem.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy