Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zomrel legendárny český spevák František Nedvěd (†73)
Zdielať na

Zomrel legendárny český spevák František Nedvěd (†73)

Zdroj: SITA

ČESKO / Smutná správa prišla zo susedného Česka. Po ťažkom boji so zákernou rakovinou odišiel do hudobného neba legendárny český spevák František Nedvěd (†73).

Česká country a folková scéna sa zahalila do smútku. Krátko po prevoze do nemocnice zomrel v nedeľu vo večerných hodinách známy spevák František Nedvěd. Hudobník podľahol rakovine pľúc. Správu o jeho úmrtí potvrdil jeho syn Václav na sociálnej sieti. "S hlbokým zármutkom a ťažkým srdcom oznamujeme, že nás dnes vo večerných hodinách navždy opustil náš milovaný otec František Nedvěd," napísal na Facebooku Václav Nedvěd, ktorý otca týždeň predtým odviezol do nemocnice. 

František Nedvěd v minulosti prekonal rakovinu, no zákerná choroba sa mu nedávno vrátila. „Otec mal rakovinu pľúc a v tele mal menší nádor, ktorý blokoval prekrvenie hlasiviek. Preto nerozprával. Zbavil sa toho vďaka ožarovaniu. Teraz sa mu vrátila rakovina pľúc, keď napadla ich obal,“ priblížil Vojtěch Nedvěd.

František Nedvěd sa narodil 19. septembra 1947 v Prahe. Po hudobných začiatkoch v niekoľkých bigbítových a trampských skupinách sa František Nedvěd dostal do povedomia spolu so svojím bratom Janom ako člen folkovej skupiny Brontosauři či folkovo-gospelovej skupiny Spirituál kvintet. Neskôr s Janom Nedvědom vytvoril duo Nedvědi. V roku 1994 si začal súbežne budovať sólovú kariéru zameranú predovšetkým na country. Od roku 2013 vystupoval samostatne s kapelou Tiebreak alebo so synom Vojtěchom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy