Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Orbánov europoslanec po homosexuálnych orgiách rezignoval
Zdielať na

Orbánov europoslanec po homosexuálnych orgiách rezignoval

BRUSEL / Maďarský europoslanec József Szájer rezignoval na svoju funkciu po tom, čo ho v piatok belgická polícia pristihla v centre Bruselu na nedovolenom večierku s ďalšími 24 ľuďmi. Člen strany Fidesz, ktorej hlavou je premiér Viktor Orbán najprv svoju rezignáciu vysvetľoval "dlhým obdobím reflexie". Po tom, čo ale belgické médiá priniesli informáciu, že sa zo spomínaného večierku pokúsil pred policajnou kontrolou utiecť oknom, sa napokon ku všetkému priznal.

V Belgicku sú, podobne ako v niektorých ďalších európskych krajinách, pre koronavírus uzavreté reštaurácie a bary. Belgická vláda v piatok oznámila, že sa neotvoria najmenej do polovice januára. V rovnaký deň podľa miestnych médií polícia prerušila divokú párty 25 ľudí, medzi ktorými boli údajne okrem europoslanca aj ďalší diplomati.


Belgické médiá informovali o zadržaní europoslanca v bare pre homosexuálov v Bruseli. Na mieste sa mali nájsť aj drogy. Párty sa konala z piatka na sobotu. Szájer sa ku všetkému priznal v utorok. Trvá však na tom, že s drogami nemá nič spoločné. Spravodajca televízie Euronews uviedol, že účastníci akcie dostali pokutu 250 eur, jej organizátor potom trojnásobok. Belgické protipandemické opatrenia pritom zakazujú organizovanie hromadných podujatí v bytoch.

Skupina poslancov vládneho bloku Fidesz-KDNP uviedla, že Szájer vzdaním sa mandátu poslanca europarlamentu urobil jediné správne rozhodnutie. „Berieme to na vedomie, ako berieme na vedomie aj skutočnosť, že sa ospravedlnil svojej rodine, politickému spoločenstvu i voličom,“ uvádza sa vo vyhlásení skupiny europoslancov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy