Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trojročné dievčatko napadol pes, takmer prišlo o život
Zdielať na

Trojročné dievčatko napadol pes, takmer prišlo o život

HRADEC KRÁLOVÉ / Trojročné dievčatko pohrýzol bojový pes, stafordšírsky teriér. Spôsobil jej ťažké zranenie tváre a dievčatko museli lekári okamžite operovať.

Nešťastie sa stalo v susednom Česku, v Pardubickom kraji. Iba trojročná Rozárka bola napadnutá psom priamo do tváre. Dôvod napadnutia zatiaľ nie je jasný. Rozárka je už z najhoršieho vonku. Na jednej z fotiek ukazuje statočne palec hore a dáva tým najavo, že je všetko v poriadku. V osudnú chvíľu však mohla prísť o život. "Prípad sme prevzali. Všetko je momentálne predmetom riešenia," povedala Eva Maturová, hovorkyňa polície.

Ťažko zranenú Rozárku priviezli do Fakultnej nemocnice v Hradci Králové. "Lekári dievčatko zachránili" informoval Aleš Malý, hovorca záchrannej služby. . Následky však bude mať celoživotné. Jazvy na tvári jej po tomto útoku ostanú. "Rozárka je z najhoršieho vonku, a to vďaka profesionálnemu a citlivému zásahu posádok Zdravotníckej záchrannej služby Pardubického kraja. Radi by sme im týmto za všetko poďakovali," napísali rodičia dcéry Rozárky na sociálnu sieť. Polícia už majiteľa psa, ktorý napadol Rozárku, pozná. Svedkovia tvrdia, že trojročné dievčatko neurobilo nič, čím by psa vyprovokovala. "Ide o stafordské plemeno, bližšie detaily na teraz nebudeme špecifikovať. Polícia celú vec prešetruje pre podozrenie z ublíženia na zdraví," konštatovala Eva Maturová, hovorkyňa polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy