Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Česká polícia prekazila nelegálnu párty s 119 účastníkmi. Dovnútra sa dostala baranidlom
Zdielať na

VIDEO: Česká polícia prekazila nelegálnu párty s 119 účastníkmi. Dovnútra sa dostala baranidlom

PRAHA / Pražskí policajti v noci na sobotu obsadili v centre českej metropoly tajne otvorený klub, v ktorom sa napriek pandemickým obmedzeniam zabávali stovky ľudí. Počas razie zadržali osem ľudí.

Nelegálna akcia na Anenskej ulici sa začala okolo 22:00, záujemcovia sa o jej konaní dozvedeli prostredníctvom súkromného profilu na sociálnej sieti. O zásahu informoval český portál Blesk.cz Tam dostali inštrukcie v angličtine a heslo, ktorým sa museli preukázať pri vstupe. Priamo ku vchodu, kde zaplatili vstupné od 100 do 300 korún, mohli prísť maximálne v štvorčlennej skupinke, aby nepútali pozornosť okolia.

"Popíjali sme a bavili sa. Kto mal rúško, mal ho stiahnuté pod bradu. Predsa na tajnej párty nebudete nosiť rúško," uviedla nemenovaná návštevníčka. V klube sa podľa polície nachádzalo  až 119 ľudí.

Podľa policajného hovorcu sa na párty nachádzalo 102 cudzincov a 17 Čechov. "Medzi nimi bolo osem osôb, u ktorých sa domnievame, že sa jednalo o organizátorov akcie a tí skončili v policajnej cele, aby situáciu vysvetlili. Okolnosťami prípadu sa zapodievame a je predpoklad, že vec bude riešená oznámením správnemu orgánu," uviedol hovorca Jan Daněk.

Približne o polnoci prišli pred klub desiatky policajtov. Prevádzka klubu ich nechcela pustiť dnu, a tak vyrazili vstupné dvere pomocou baranidla. Prítomných hostí pravdepodobne neminú niekoľkotisícové pokuty, usporiadateľom dokonca hrozia až miliónové sankcie.

Reštaurácie, hudobné a tanečné kluby a ďalšie podobné prevádzky musia mať zatvorené v dôsledku nariadenia kabinetu v rámci opatrení v boji proti šíreniu koronavírusu. Reštaurácie môžu prevádzkovať výdajné okienka, ale len do 23:00, kedy tiež začína platiť zákaz vychádzania.

V piatok napriek zákazu otvorila reštaurácia Šeberák v pražských Kunraticiach, majiteľ uviedol, že tým chcel vyjadriť nesúhlas s podľa neho chybným postojom vlády voči podnikateľom. Na konci októbra odhalila mestská polícia reštauráciu otvorenú počas zákazu v Pardubiciach na sídlisku Dukla. Strážnici v spolupráci so štátnou políciou v krčme zistili osem ľudí. Pred okolím bola reštaurácia maskovaná, napríklad okná mala zatemnené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy