Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia v Berlíne vyšetruje kuriózny prípad. Nález pozostatkov 44-ročného muža má zrejme súvis s kanibalizmom
Zdielať na

Polícia v Berlíne vyšetruje kuriózny prípad. Nález pozostatkov 44-ročného muža má zrejme súvis s kanibalizmom

BERLÍN / Nemecké úrady vyšetrujú zabitie 44-ročného muža, ktorého ostatky našli začiatkom mesiaca na severe Berlína. Podľa tamojších prokurátorov existujú dôkazy o kanibalizme.

Vo štvrtok v súvislosti s prípadom zatkli 41-ročného muža, a to pre podozrenie z vraždy so sexuálnym motívom. Podozrivý žije neďaleko miesta, kde našli kosti mŕtveho.

Hovorca berlínskej prokuratúry Martin Steltner sa pre agentúru AP vyjadril, že "podozrivý mal záujem o kanibalizmus" a tému si vyhľadával na internete. Nie je jasné, či sa aj obeť zaujímala o kanibalizmus. Muži, obaja Nemci, ktorých z dôvodov ochrany súkromia úrady nemenovali, boli v kontakte na internete.

V roku 2006 v Nemecku odsúdili Armina Meiwesa za vraždu a narušenie pokoja za to, že zabil a zjedol muža, ktorého spoznal na internete. Meiwes si v súčasnosti odpykáva doživotný trest. V roku 2015 zase uznali nemeckého policajta vinným v prípade zabitia muža, ktorého spoznal na internetovom fóre venovanom kanibalizmu. Podľa prokurátorov obeť snívala o tom, že bude zjedená, ale neexistujú dôkazy o tom, že to podozrivý naozaj urobil.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy