Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Policajt vyfackal muža bez rúška, pritom ho sám nemal
Zdielať na

VIDEO: Policajt vyfackal muža bez rúška, pritom ho sám nemal

PRAHA / Policajt vyfackal muža bez rúška, pritom sám ho nemal. Incident nakrútil jeden zo svedkov a uverejnil ho na sociálnej sieti.

Incident, ktorý vzbudil divoké reakcie na internete, sa odohral na pražskej autobusovej zastávke. Polícia prišla na miesto na podnet od verejnosti, že muž ohrozil niekoľko prechádzajúcich áut, podľa polície na ne hádzal fľaše. "Policajti prišli na miesto a zistili, že s udalosť naozaj stala a 54-ročného zaistili pre priestupkové konanie," informuje hovorca českej polície Jan Daněk. 

Hliadka prichádza k mužovi, ktorý nemá na tvári rúško. Jeden z policajtov mu uštedruje facku do tváre, pritom on sám rúško tiež nemá. To sa opakuje aj neskôr. Muž rúško odhadzuje na zem a od policajta dostáva ďalšie rany. 

"Na internete sa objavili zábery z policajného zákroku. Momentálne sa nimi zaoberá odbor vnútornej kontroly a podľa vyhodnotenia záberov bude vykonanie patričné opatrenie," dodal Daněk. 

Na internete sa spustila lavína kritiky na policajta. Muž bol síce opitý, nafúkal dve promile, ale v žiadnom prípade sa takto polícia v službe správať nesmie, tvrdí vedenie pražskej polície. 

Minister vnútra Jan Hamáček sľubuje prešetrenie udalosti, to ale môže trvať týždne, dovtedy polícia ostáva v službe. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy