Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Špecializovaný trestný súd rozhodol: Kičura zostáva vo väzbe
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd rozhodol: Kičura zostáva vo väzbe

BRATISLAVA / Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v utorok podvečer rozhodol o predĺžení lehoty trvania väzby obvineného bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru do 21. júna 2021.

Potvrdila to Zuzana Zvalová z kancelárie predsedu ŠTS. Sudca zároveň zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby a tiež návrh na nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rovnako sudca zamietol aj návrh prokurátora na zmenu dôvodov väzby obvineného. „Z dôvodu podaných sťažností obvineného a prokurátora bude spis predložený Najvyššiemu súdu SR,” dodala Zvalová.

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla ešte 21. apríla tohto roku voči bývalému šéfovi SŠHR SR obvinenia za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vzhľadom na to, že Kajetán Kičura je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, rozhodoval o súhlase s väzbou Ústavný súd SR v Košiciach.

Ten dal 22. apríla súhlas na jeho vzatie do väzby, čo ŠTS pre hrozbu ovplyvňovania svedkov urobil. Následne 11. mája sťažnosť obžalovaného voči rozhodnutiu ŠTS zamietol Najvyšší súd SR.

Obvinený následne žiadal prepustenie z väzby aj v lete tohto roku, súdy mu však nevyhoveli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy