Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Metro pristálo na soche obrovského veľrybieho chvosta
Zdielať na

Metro pristálo na soche obrovského veľrybieho chvosta

ROTTERDAM / Metro v Holandsku zachránilo pred pádom umelecké dielo. Metro prerazilo nárazníky konečnej stanice a pristálo na umeleckom diele v tvare veľrybieho chvosta.

Metro prerazilo zarážku konečnej stanice De Akkers okolo 12:30 miestneho času, uviedol v pondelok vo vyhlásení dopravca RET v meste Rotterdam."Našťastie vodič metra nemá žiadne zranenia. Neboli prítomní žiadni cestujúci," uviedla spoločnosť.

Aktuálne prebieha vyšetrovanie a spoločnosť RET diskutuje o tom, ako najlepšie zachrániť vlak, uviedla spoločnosť. Vlak prerazil nárazníky na stanici, ktorá je na najjužnejšom konci rotterdamského metra, a zrútil by sa viac ako 30 stôp na zem, keby nepristál na jednom z dvoch veľrybích chvostov, ktoré nainštaloval architekt Maarten Struijs takmer pred dvadsiatimi rokmi."Postarám sa o to, aby som získal niekoľko fotografií. Pretože teraz je to v najlepšom stave a bude to vyzerať horšie, keď to podoprú," uviedol Struijs pre holandské národné vysielanie NOS. Struijs uviedol, že si myslí, že pri nehode by sa mohol poškodiť chvost vyrobený z plastu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy