Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Česku vybuchol muničný sklad. Trosky lietali až na sídliská
Zdielať na

V Česku vybuchol muničný sklad. Trosky lietali až na sídliská

BÍLINA / Rozsiahly požiar likvidovali hasiči v Bílině pri Tepliciach. Horel tam muničný sklad. Výbuchy ohrozovali pracovníkov v okolitých firmách a taktiež obyvateľov sídliska.

V českom meste Bílina vybuchol policajný sklad vyradenej munície. Silné výbuchy boli počuť až niekoľko kilometrov ďaleko. Do 500 metrov v okolí výbuchu ľudí evakuovali. Trosky budovy lietali všade po okolí, nábojnice miestni nachádzali v obytných štvrtiach. Policajtom na mieste pomáhali aj pyrotechnici. Okolie uzatvorili. 

Policajti najskôr hasičov na miesto požiaru nepustili kvôli bezpečnosti, až po niekoľkých hodinách kedy sa prestali ozývať výbuchy, začala viac ako desiatka hasičov s prácami. "Policajti z Teplíc spoločne s hasičmi zasahujú pri požiari prenajatého skladu v meste Bílina, ktorý využíva Pyrotechnická služba Polície ČR na uskladňovanie vyradenej munície. Okolie bolo evakuované a v súčasnosti prebieha hasenie požiaru. Okolnosti jeho vzniku budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," priblížila polícia. 

Vyšetrovanie je len na začiatku, jedna z vyšetrovacích verzii je, že podzemná miestnosť o rozmeroch asi 3x3 metre sa samovznietila. "Pri požiari nebol podľa doterajších informácií nikto zranený a nevyžiadal si nijaké obete na životoch," uviedla ďalej polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy