Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Muž začal strielať po útoku psa. Záznam z palubnej kamery pomohol policajtom k objasneniu
Zdielať na

VIDEO: Muž začal strielať po útoku psa. Záznam z palubnej kamery pomohol policajtom k objasneniu

PLZEŇ / Obecný strážnik sa musel spovedať pred policajtmi potom, čo varovným výstrelom odohnal psa, ktorý napadol jeho matku. Policajti vyhodnotili, že legálnu zbraň použil v krajnej núdzi. Ako dôkaz im poslúžil záznam z palubnej kamery prechádzajúceho vodiča.

"Mal som veľké šťastie, že tam prechádzalo to auto, ktoré to natočilo palubnou kamerou," vraví teraz už s pokojom plzeňský strážnik Martin Auterksý. Pri prechádzke s jeho matkou a rodinným psom pudlom, im šlo o život.

"Naraz ten pes skočil a samozrejme mamine je 64, tak tú situáciu úplne nezvládla a spadla na zem. Nebol čas, riešiť či zahryzne pudla alebo mamina bude brániť jeho pohryznutiu. Mal som tam kúsok deti, pes lietal, tak som vedel, že je zle," pokračuje Auterský.

Strážnik v tú chvíľu vyťahuje legálne držanú zbraň a striela."Snažil som sa to odvrátiť varovným výstrelom, do nejakého bezpečného priestoru a dúfal som v to, že sa psík ľakne. No a v prípade, že by sa nezľakol, by som musel pokračovať strielaním po ňom," uviedol strážnik.

Psa sa podarilo odohnať, matka strážnika vyviazla s odreninami a šokom. Polícia prípad vyšetrovala a nakoniec ho uzavrela s tým, že sa trestný čin nestal. "Tých 5,5 sekundy - 6 sekúnd, kým som vystrelil. Ten pes, keď skočil z toho plotu, tak tam bol jasný úmysel, že ide po tom pudlovi, že ho ide kusnúť. To nebolo, žeby sa s nim chcel hrať," dodáva Auterský.

Strážnik Martin bude musieť ešte predstúpiť pred priestupkovú komisiu. Tentokrát už len ako svedok a poškodený. Spovedať sa bude majiteľ psa, kvôli tomu, že ho nechal voľne pobehovať po neoplotenej záhrade. Hrozí mu teraz niekoľkotisícová pokuta. 

​Tentokrát príjemný príbeh so psom. Psíkovia s hendikepom sa spoločne stretli na pikniku. Ako to vyzeralo sa dozviete v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy