Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muža, ktorý chodí do reštaurácií "na účet podniku" už vyšetruje polícia. Spojením reštaurácií by mu hrozil vyšší trest
Zdielať na

Muža, ktorý chodí do reštaurácií "na účet podniku" už vyšetruje polícia. Spojením reštaurácií by mu hrozil vyšší trest

NITRA / Štyridsaťjeden ročného muža, ktorý chodí po reštauráciách v Nitre a necháva za sebou nezaplatené účty, polícia stíha za priestupok proti majetku. Podľa právnika by mohlo ísť aj o podvod. Reštaurácie by sa však museli spojiť, aby sa škoda zvýšila.

Štyridsaťjeden ročný muž sa v Nitre zadarmo už stihol najesť, či napiť v 4 reštauráciách. Zostávajú po ňom nezaplatené účty od 17 do 40 eur. "Objednal si niečo na piate aperitív a tatársky biftek. Sadol si, vypýtal si sedem pív a najedol sa," uvádza čašníčka.


Zákazník z dediny pri Nitre si účty aj vypýta peniaze však, nemá a tvári sa akoby sa nič nedialo. "On nemá peniaze robte so mnou čo chcete ja to nezaplatím...Že bude to problém lebo nemá peniaze pri sebe," opisuje čašník.


V jednej z reštaurácií keď prišlo k plateniu muž odišiel na toaletu. Čašníci sa vybrali sa za ním. Tvrdil, že na parkovisku má luxusné auto."Tak sme išli s ním k autu, samozrejme žiadne auto nemal na parkovisku," opísal pracovník reštaurácie.


Je zrejmé, že nemal úmysel platiť za jedlo teda konal podvodne až na jeden podstatný znak a to je výška škody. V troch podnikoch prípady vyšetruje mestská a v jednom štátna polícia. Problémom sú v však nízke sumy. Polícia prípad rieši ako priestupok proti majetku. "Výška sumy je 266 euro aby takýto skutok mohol byť považovaný za trestný čin," konštatuje advokát Pavol Gráčik. 


V takýchto prípadoch by pomohlo ak by sa reštaurácie spojili. V tomto konkrétnom to zatiaľ stačiť nebude. Spolu ide o okolo sto eur. Muž tak skonči iba s priestupkom. "Čo teda je deliktné konanie, ktoré je postihované samozrejme nie v striktnej závažnej rovine ako je trestný čin ale priestupková zodpovednosť je daná," dodáva Gráčik.

Auto skončilo v reštaurácií v Liptovskom Mikuláši. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy