Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deti vybrala z postele len chvíľku pred ničivým útokom
Zdielať na

Deti vybrala z postele len chvíľku pred ničivým útokom

USA / Tropická búrka Isaias, ktorú v časti Spojených štátov sprevádzali tornáda, priniesla skazu. Vzdušný vír zničil desiatky domov, polámal stromy a zabil jednu ženu.

Výčiny počasia spôsobili najväčšie škody v mestečku Middletown. Výstrahu pred tornádom Christina McConnellová najprv nebrala vážne. No, keď sa ozvalo druhé varovanie, schytila spiace deti a utekala s nimi do úkrytu.

"Odrazu sme počuli silný poryv vetra. Hneď potom sme zišli do pivnice, vtedy som si uvedomila, že niečo sa deje a nie je to len obyčajná búrka," povedala Christina.

Mladá mamička v tej chvíli netušila, že časť domu jej tornádo doslova odfúklo. Zistila to až, keď jej hasiči zaklopali na dvere, aby preverili, či je v poriadku: "Pozerali sme sa von a vidíme, že detská izba je rozmetaná po okolí, všade trosky, z domu zostalo iba torzo."

Postel z izby skončila v susedovej záhrade, chlapec v nej niekoľko minút predtým ešte spal. "Ak by tam zostal, už by bolo po ňom," vraví vystrašená matka.

McConnellovci nie sú jediní, ktorým tornádo napáchalo škody na majetku. So susedmi majú ešte niečo spoločné: "Ostali sme nažive. Materiálne veci sú nahraditeľné," povedal ich sused, Darryl Forte.

Veterné smršte môžu nabrať nebezpečnú silu aj v Európe:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy