Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rukojemnícka dráma: Muž držal novorodenca pri okne a vyhrážal sa, že ho zabije
Zdielať na

Rukojemnícka dráma: Muž držal novorodenca pri okne a vyhrážal sa, že ho zabije

ČESKÁ REPUBLIKA / K bábätku v ohrození života vyrazila zásahovka vo východných Čechách. 24-ročný muž ho držal v okne a vyhrážal sa, že ho zabije. Neuspela ani vyjednávačka, do ktorej hádzal riad, lial na ňu vodu, aj víno.

"Nám volala žena, že má nejaké problémy so svojím partnerom," povedala hovorkyňa polície ČR Markéta Janovská. Keď hliadky prišli na miesto, zistili, že partnerská hádka prerástla na boj o život. Muž totiž svojím konaním ohrozoval život len niekoľkotýždňového bábätka. Dieťa držal v okne bytovky a svojej partnerke sa vyhrážal, že ho vyhodí von. Na miesto okamžite vyrazila policajná vyjednávačka.  

"Vyhrážal sa, že dieťa podreže a vyhodí ho z druhého poschodia dolu. Policajnú vyjednávačku absolútne neakceptoval, nespolupracoval s ňou a odmietal sa s ňou baviť. Došlo aj k tomu, že na ňu lial vodu, hádzal po nej fľaše, nože a kuchynské nádoby," prezradila Janovská.

Všetkým zúčastneným bolo hneď jasné, že takýmto štýlom to ďalej nepôjde. "Policajná vyjednávačka uviedla, že išlo o jedno z najťažších policajných vyjednávaní, aké zažila," vyjadrila sa Janovská. Zakročiť museli príslušníci zásahovej jednotky. 

Približne po 3 hodinách sa policajtom podarilo dostať do bytu. Dieťa odniesli k záchranárom a agresora spacifikovali. Novorodenec bol síce podchladený, no našťastie, v poriadku. 

Policajti vyviedli muža v putách. Na hlave mal menšie rany. "Zadržaný muž bol ošetrený v pardubickej nemocnici a následne bol prevezený do policajnej cely," vyjadrila sa Janovská. Pardubickí policajti muža obvinili zo zločinu brania rukojemníka a útoku na verejného činiteľa. Obvinenému hrozí 5 až 12 rokov odňatia slobody. "Kriminalisti vydajú podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby," dodala Janovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy