Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V centre Prahy vykradli dom známej opernej speváčky. Stopy môžu viesť aj na Slovensko
Zdielať na

V centre Prahy vykradli dom známej opernej speváčky. Stopy môžu viesť aj na Slovensko

PRAHA / Policajti pátrajú po dvoch zlodejoch, ktorí vykradli vilu známej opernej speváčky Naděždy Kniplovej. Lup za niekoľko miliónov korún mohol byť podľa polície na objednávku. Dvoch mužov zachytila pri čine kamera.

Naděžda Kniplová, uznávaná operná speváčka, sopránistka, sólistka českého Národného divadla. Zomrela vo veku 87 rokov v auguste. Jej dom na najprestížnejšej pražskej adrese vykrádali zlodeji.

Luxusnú vilu na pražskom Barandove vykradli dvaja zlodeji a to, niekoľkokrát. "Týchto páchateľov zachytila bezpečnostná kamera, konkrétne fotopasca a tak poznáme ich tvár," povedal hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Vilu doslova vybielili, zmizli šperky, hotovosť, ale hlavne vzácne obrazy. Štvrtýkrát sa na miesto chceli vrátiť pre už pripravené ďalšie veci, ktoré predtým nezobrali, no správca pozostalostí sa sem prišiel pozrieť a našiel dom bez tých najhodnotnejších kúskov. "Obrazy, ktoré boli odcudzené sú primárne najcennejšími kúskami v dome. Celková hodnota ukradnutých vecí sa odhaduje na hodnotu 4 800 000 miliónov českých korún,"  uviedol správca pozostalostí Luděk Staněk.

Popínavé ruže po kúpeli, čierna tôňa v zime, tieto špeciálne zberateľské kúsky majú hodnotu niekoľko stoviek tisíc českých korún. "Z toho asi najcennejšia je asi čierna tôňa v zime, ktorá má podľa ľudí z aukčnej siene hodnotu približne 408 000 korún," dodáva správca pozostalostí.

Majú na sebe šiltovky, batohy, baterky a čiastočne zakryté tváre. Podľa spôsobu vniknutia do vily a následnej krádeže ide o profesionálov. "Nie je vylúčené, že táto krádež bola na objednávku a tieto diela mohli skončiť na území Slovenskej republiky," informoval hovorca polície.

Pokiaľ zlodejov z reportáže poznáte, kontaktujte políciu. Kvôli rozsiahlej škode vinníkom hrozí trest až 8 rokov.

Bol hladný a preto sa rozhodol lúpiť. Mladý muž prepadol stánok s rýchlym občerstvením. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy