Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Milostný trojuholník vyústil k útoku nožom. 55-ročný Peter už čelí obvineniu z vraždy
Zdielať na

Milostný trojuholník vyústil k útoku nožom. 55-ročný Peter už čelí obvineniu z vraždy

ŽILINA / Pred sudkyňu Okresného súdu v Žiline sa dnes postavil 55-ročný Peter. Tento Ružomberčan čelí obvineniu, že mal zavraždiť človeka, ktorého dlhé roky poznal.

Útly muž má mať na svedomí smrť svojho kamaráta, s ktorým sa poznali už od detstva. Svojho surového činu sa mal dopustiť v rodinnom dome v meststkej časti Ružomberka – Hrboltová, kde Peter býva so svojou družkou, Róbert bol u nich na návšteve.

"Najskôr sa teda zabávali, popíjali alkohol, družka sa potom išla ľahnúť, oni sa potom medzi sebou pohádali," priblížil prokurátor.


Podľa prokurátorových slov hádka vyústila do fyzického konfliktu, pri ktorom Róbert zrejme udrel Petra do tváre a odišiel za jeho družkou do izby. Zbitý a rozhnevaný Peter sa ale vzápätí vybral za ním.
S "Obvinený sa priznal, že vošiel do tej izby, jedenkrát spoza hlavy kuchynským nožom 30 cm čepeľou silnou bodol do hrude poškodeného," pokračoval prokurátor.

"Dlhodobý psychický nátlak zo strany poškodeného sa javí ako motív konania, kedy ten tlak sa vystupňovať tým alkoholom a došlo k tej nešťastnej udalosti," povedal advokát Ľubomír Urban.


Pri svojom útoku Peter trafil Róberta priamo do srdca. A, údajne, dôvodom ich sporu mal byť milostný trojuholník.
"V rámci vyšetrovania sú známe nejaké vyhrážky, išlo o komplikovanú vzťahovú situáciu," vyjadril sa Urban. 


Za necelú hodinu sudkyňa rozhodla, že Peter bude vyšetrovaný za mrežami. "Mandant sa ku skutku priznal a oľutoval to," tvrdí advokát. "15-20 rokov je zákonná sadzba ale on do zápisnice vo včerajšom výsluchu uviedol, že súhlasí s konaním o dohode vine a treste," uzavrel prokurátor.

Vyhrážal sa manželke, že ju zabije. Polícia ho z domu na niekoľko dní vykázala. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy