Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič s 15-ročným spolujazdcom havarovali na štvorkolke. Do cesty im vybehla srna
Zdielať na

Vodič s 15-ročným spolujazdcom havarovali na štvorkolke. Do cesty im vybehla srna

TRNAVA PRI LABORCI / 44-ročný vodič havaroval na štvorkolke aj s 15-ročným spolujazdcom. Do cesty im vbehla srna. Stalo sa to na poľnej ceste nad obcou Trnava pri Laborci. Starší z dvojice skončil v nemocnici. Okrem iných poranení má prasknutú lebku.

K nehode došlo na poľnej ceste, asi tri kilometre od dediny. Vodič viezol na štvorkolke kamarátovho syna, keď mu náhle vbehla do cesty srna. Zrážke sa, žiaľ, nevyhol.

Po nehode sa obaja vybrali pešo do dediny. Až tam si privolali pomoc. Zdravotný stav staršieho z dvojice sa však po príchode záchranárov náhle zhoršil. Podľa zistení TV JOJ upadol do bezvedomia. "Muž utrpel závažné poranenia viacerých častí tela a bol transportovaný do Michaloviec," informoval hovorca operačného strediska záchranárov Jozef Minár. 

"Pacient utrpel polytraumu, jeho zdravotný stav si vyžaduje intenzívnu starostlivosť, je však stabilizovaný," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková. Jeho spolujazdec, len 15 ročný chlapec sa pri páde zo štvorkolky našťastie zranil iba ľahko. V nemocnici skončil s povrchovým poranením hlavy.

Policajti po nehode zistili, že vodič nemal za volantom čo robiť, keďže má súdom uložený zákaz šoférovať. "V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia a v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia," potvrdila policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy