Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodič autobusu pri náraze do zastávky zabil malého chlapca. Príčinou tragédie mohli byť papuče
Zdielať na

Vodič autobusu pri náraze do zastávky zabil malého chlapca. Príčinou tragédie mohli byť papuče

ČESKÁ REPUBLIKA / Vodič autobusu, ktorý minulý týždeň narazil do skupinky ľudí na zastávke v stredných Čechách porušil predpisy. Autobus totiž šoféroval v papučiach. Príčinou nehody mohla byť práve nevhodná obuv.

Autobus havaroval 9. júna popoludní na autobusovej stanici v centre českého mesta Slaný. Policajný vyšetrovateľ žiada svedkov, ktorí boli v čase nehody na mieste a mohli by svojím svedectvom objasniť priebeh kolízie.

Vodič autobusu narazil do zastávky plnej ľudí. Traja ľudia sa zranili, 7-ročný chlapec zomrel. Za tragickú nehodu sa nepodpísal ani alkohol, či omamné látky. Príčinou bola pravdepodobne nevhodná obuv. Vodič totiž šoféroval vozidlo v papučiach.

Ako tvrdia odborníci, šoférovanie v žabkách alebo podobnej obuvi môže byť nebezpečné. "Žabky nie sú vôbec vhodná obuv na šoférovanie. Môžu vám spadnúť, pokĺznuť a od nešťastia po tom nie ste ďaleko," uviedol dopravný expert Jan Polák.

Pevnú obuv za volantom nariaďujú zákony v Anglicku či v Nemecku, no v susednom Česku to tak nie je. Český dopravca autobusov zo Slaného však má vnútorné predpisy, podľa ktorých si vodič nemôže jazdiť v čom chce. "U nás majú vodiči predpísanú uniformu a súčasťou ich pracovných pomôcok je aj obuv s plnou špičkou a plnou pätou," vyjadril sa hovorca dopravcu Arriva Jan Holub.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy