Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďalšia škola hlási krátko po otvorení prípad koronavírusu. Niektorí sa mali stretnúť s nakazeným
Zdielať na

Ďalšia škola hlási krátko po otvorení prípad koronavírusu. Niektorí sa mali stretnúť s nakazeným

Archívna reportáž

UNIČOV / Pre nákazu koronavírusom obmedzuje výučbu ďalšia škola v Česku. Tentoraz ide o základnú školu v Uničove v Olomouckom kraji. Riaditeľ pre vzniknutú situáciu rozhodol o odložení dobrovoľnej výučby druhého stupňa - a to až do času, kedy budú známe výsledky kontrolných testov.

"Áno, na škole sa vyskytol Covid-19. Je to nepríjemné, ale v tomto období celkom pochopiteľné. Som viazaný mlčanlivosťou, ale tieto všeobecné informácie povedať môžem," potvrdil riaditeľ školy Svatopluk Vlk. Ako informoval portál tn.cz, niektorí žiaci aj zamestnanci sa podľa riaditeľa stretli s pozitívne testovanou osobou. Prvé výsledky testov sú ale, našťastie, u väčšiny z nich negatívne.


Všetky doterajšie opatrenia zostávajú, zmeny sa v škole nebudú týkať vyučovania na 1. stupni. Títo žiaci totiž dochádzajú do školy dobrovoľne, ostatní sa učia na diaľku. Začiatok dobrovoľnej prezenčnej výučby 2. stupňa však muselo byť odložené - a to až dovtedy, kým budú známe kompletné výsledky testov. "Vďaka prístupu zamestnancov školy situáciu zvládame a máme ju pod kontrolou," dodal Vlk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy