Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vo Švédsku otvárajú reštauráciu, kde vám koronavírus nehrozí. Budete však musieť jesť osamote
Zdielať na

Vo Švédsku otvárajú reštauráciu, kde vám koronavírus nehrozí. Budete však musieť jesť osamote

Archívna reportáž

Obľúbené duo Spievanka a Zahrajko zahrali pod oknami nemocnice

ŠVÉDSKO / Kvôli pandémií spôsobenej koronavírusom skrachujú tisíce reštaurácií po celom svete. Niektorí podnikatelia v gastronómií ale naopak rozbiehajú netradičné projekty, ktorými bola hlavnou inšpiráciou spoločenská izolácia.

Švédska reštaurácia Bord För En ( v preklade stôl pre jedného) bude servírovať trojchodové menu výlučne len pre jedného hosťa. Stolovať sa bude vonku na lúke s výhľadom na zeleň. Prvého hosťa privíta 10. mája a fungovať bude počas leta v meste Värlamand, zhruba 350 kilometrov od Štokholmu.

V dobe, kedy je sociálny dištanc  jednou z najdôležitejších opatrení v boji proti šíreniu koronavírusu, pôjde o ideálne miesto pre gastronomický zážitok -  stôl bez obsluhy, pod holým nebom a jedinou stoličkou. Jedlo sa na stôl dostane v piknikovom koši, ktorý po lane zlezie priamo z kuchyne.

Majitelia dočasnej reštaurácie a Linda Karlssonová dostali nápad ako variť osamelým hosťom pred niekoľkými týždňani počas návštevy u rodičov. Pretože ich nechceli vystaviť riziku ochorenia, pripravili pre nich stôl s jedlom vonku a povedali si, že takýto zážitok chcú dopriať aj ostatným.

Servírovať sa budú jedlá z lokálnych surovín a za účet zaplatíte toľko, koľko uznáte za vhodné. Podľa majitelov reštaurácie okrem maximálneho súkromia ponúkne možnosť plne si uvedomiť, že aj osamelosť a izolácia môže byť zážitkom. "Možno sme zatvorení doma ale trávime čas sami so sebou? Toto je príležitosť to spraviť. Stojíte za to, aby ste so sebou strávili nejaký čas," myslí si Karlssonová.

​V Bratislavskej zoo žili zvieratá a ošetrovatelia dva mesiace bez návštevníkov. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy