Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fritzl sa chce stať študijným objektom
Zdielať na
Zahraničie

Fritzl sa chce stať študijným objektom

Zdroj: cbc.ca

Josef Fritzl sa chce po procese stať študijným objektom odborníkov

Podľa svojich slov pre najnovšie vydanie rakúskeho týždenníka News by si želal, aby ho vyšetrilo čo najviac znalcov, psychológov i psychiatrov, najradšej tých vôbec najlepších - a to s možnosťou nahliadnuť do hlbín jeho duše.

Fritzl, ktorý bude v blížiacom sa procese čeliť žalobe z trestných činov vraždy, zotročovania, znásilňovania, obmedzovania osobnej slobody, silného nátlaku a incestu, očakáva dlhoročný trest väzenia.

Muž je od zadržania vo vyšetrovacej väzbe. Koncom apríla 2008 vysvitlo, že po viac ako dve desaťročia väznil a sexuálne zneužíval vlastnú dcéru, s ktorou splodil sedem detí. Jedno z nich pre nedostatok patričnej starostlivosti krátko po pôrode zomrelo.

Navyše aj tri z ich spoločných detí až do vyslobodenia v minulom roku nikdy nevideli prirodzené svetlo, pretože boli od narodenia v podzemnom elektronicky zabezpečenom úkryte v rodnom dome páchateľa.

Všetky násilníkove obete sú od odhalenia kauzy, ktorá vyvolala mimoriadne pobúrenie aj ďaleko za hranicami Rakúska, v starostlivosti odborníkov a v budúcnosti budú zrejme využívať novú identitu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy