Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žeby nuda v karanténe? Šialená jazda vodiča po čiernej zjazdovke sa skončila haváriou
Zdielať na

Žeby nuda v karanténe? Šialená jazda vodiča po čiernej zjazdovke sa skončila haváriou

ČESKÁ REPUBLIKA / Aj policajti chcú poznať dôvod, prečo zatiaľ neznámy vodič išiel autom po čiernej zjazdovke v českom lyžiarskom areáli Klínovec, neďaleko hraníc s Nemeckom. Táto ťažko pochopiteľná zábava sa nemohla skončiť inak ako haváriou.

Vrak havarovaného auta uprostred najprudšej zjazdovky v Krušných horách našiel okoloidúci skialpinista. "Je celkom jasné, že auto na zjazdovke nemôže byť pod kontrolou, takže to dopadlo, ako to dopadlo," poznamenala hovorkyňa skiareálu Klínovec Hana Hoffmanová. 

​Vodič sa na zjazdovku dostal bočnou prístupovou cestou pre horskú službu. Auto prerazilo postranné siete a skončilo v lese s vyvráteným kolesom, rozbitým sklom, zničenú karosériou. "Auto bolo opustené a z auta boli zložené poznávacie značky," priblížila hovorkyňa strediska. 

Čierna na Klínovci sa volá U zabitého. Má okolo 900 metrov, prevýšenie 180, takže je veľmi prudká. Aktuálne je areál uzavretý kvôli nariadeniu vlády kvôli koronavírusu, no šialená jazda vodiča sa mohla skončiť tragicky. "Mohlo dôjsť ku skutočnému nešťastiu, keby sa auto stretlo napríklad so skialpinistom," upozornila hovorkyňa strediska. 

​Po vodičovi už pátrajú policajti, aj bez značiek nebude tak ťažké vinníka vypátrať. "Udalosťou sa zaoberajú a zisťujú okolnosti prípadu," potvrdila hovorkyňa polície Šárka Poláčková. "Za nás je to absolútna hlúposť a nezodpovedné chovanie. Čas v karanténe by určite mali ľudia stráviť zmysluplnejšie," dodala hovorkyňa strediska. 

​Záhadná smrť nemeckého študenta v Bratislave. Pred bytovkou ho našli ležať susedia. Viac sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy