Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Meteorológovia varujú pred silným vetrom. Tvoriť sa môžu aj záveje
Zdielať na

Meteorológovia varujú pred silným vetrom. Tvoriť sa môžu aj záveje

BRATISLAVA / Meteorológovia dnes varujú pred tvorbou snehových jazykov a závejov a pred silným vetrom. Vydali výstrahu prvého stupňa pre niektoré okresy.

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom pre niektoré okresy Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Trnavského a Prešovského kraja. Výstraha platí v Košickom kraji a v Prešovskom kraji do 19:00.

Upozornenie na tvorbu snehových jazykov a závejov platí do 18:00 pre okresy Kežmarok, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Tvrdošín, Čadca a Žilina.

Dnes bude na Slovensku oblačno až zamračené, neskôr na väčšine územia bude oblačnosti ubúdať. Meteorológovia očakávajú miestami, najmä na severe, prehánky, prevažne snehové. V horských oblastiach ojedinele, najmä na severe, tvorba snehových jazykov.

"Najvyššia denná teplota 4 až 9, v Žilinskom kraji, na Horehroní, Spiši a na severovýchode -2 až 3 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo -9 stupňov,“ informujú meteorológovia. Fúkať má prevažne severný vietor 3 až 10, na západe, juhovýchode a v Popradskej kotline miestami okolo 12 m/s, v nárazoch okolo 18 m/s (10 až 35, 45, nárazy 65 km/h). V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor. Predpokladané množstvo zrážok je do 5 mm, v prípade snehu do 5 cm.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy