Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koronavírus a bankovky: Používajte ich, no umývajte si ruky, tvrdí WHO
Zdielať na

Koronavírus a bankovky: Používajte ich, no umývajte si ruky, tvrdí WHO

Archívna reportáž

LONDÝN / Svetová zdravotnícka organizácia sa vyjadrila k medializovaným informáciám, že koronavírus sa podľa WHO prenáša aj bankovkami. Podľa vyjadrení svetovej organizácie to nikdy netvrdili, ani nevydali v tejto súvislosti s tým žiadne varovania.

WHO avizovala, že nikdy netvrdila ani nevydala upozornenie, že koronavírus sa prenáša aj bankovkami. Podľa ich vyjadrení je ale samozrejmosťou, že ľudia by si mali ruky umývať zakaždým, čo manipulujú s bankovkami. Obzvlášť pokiaľ pracujú s potravinami alebo jedia. 

"Vieme, že peniaze často menia majiteľa a môžu zachytiť rôzne druhy baktérii, vírov a podobne," citovala hovorkyňa WHO dennik The Daily Telegraph. "Doporučujeme, aby si ľudia umývali ruky po manipulácii s bankovkami a nedotýkali sa tváre." Hovorkyňa následne dodala, že "pokiaľ to ide, nie je zlý nápad platiť len bezkontaktne." 

Svetová zdravotnícka organizácia vydala aj niekoľko základných opatrení, ako sa chrániť pred šírením nákazy koronavírusu. Medzi najdôležitejšie odporúčanie patrí najmä umývanie rúk, dodržiavanie metrového odstupu od ľudí na verejnosti, či dezinfikovanie a umývanie povrchov v domácnostiach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy