Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pád lietadla v Kazachstane neprežilo najmenej 15 ľudí, stroj skončil v budove
Zdielať na

Pád lietadla v Kazachstane neprežilo najmenej 15 ľudí, stroj skončil v budove

ALMATY / Pád lietadla na medzinárodnom letisku v kazašskom meste Almaty si v piatok vyžiadal najmenej 15 mŕtvych a 66 zranených. Na palube bolo celkovo 98 ľudí. Stroj spoločnosti Bek Air sa zrútil krátko po vzlietnutí, pričom narazil do betónového plota a dvojposchodovej budovy.

"Sedemnásť zranených bolo prijatých do nemocnice vo vážnom stave," uviedla radnica mesta. Medzi zranenými je aj osem detí. "Presné údaje o počte obetí a tých, ktorí prežili, budú oznámené po ukončení záchrannej akcie," prisľúbilo ministerstvo vnútra. 

Doposiaľ bolo hlásených 66 zranených, pričom 50 z nich hospitalizovali.Stroj spoločnosti Bek Air sa zrútil krátko po vzlietnutí, pričom narazil do betónového plota a dvojposchodovej budovy a, našťastie, nezačal horieť. Príčina nehody, ktorá sa stala o 07:22 tamojšieho času, zatiaľ nie je známa. Lietadlo mierilo do hlavného mesta krajiny.

Firma, ktorá vyrábala stroje Fokker 100, v roku 1996 vyhlásila bankrot. S produkciou tohto typu lietadla prestali o rok neskôr. V Kazachstane po nehode zakázali lietať všetkým lietadlám Fokker 100, pričom prevádzku prerušila aj spoločnosť Bek Air.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy