Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počas sviatkov sa rodina bála o holý život. Do ich domu vtrhol muž s mačetou
Zdielať na

Počas sviatkov sa rodina bála o holý život. Do ich domu vtrhol muž s mačetou

PAVLOVCE NAD UHOM / V čase pokojných sviatkov sa rodina bála o svoj život. Do ich domu vtrhol muž s mačetou. Vraj si prišiel vybavovať účty s Jánom. Padli aj ostré vyhrážky. Teraz už čelí obvineniu z dvoch trestných činov, za ktoré môže za mrežami stráviť až 5 rokov.

Obyvatelia rodinného domu majú za sebou veľmi nepríjemný zážitok. Stojí za ním 53-ročný miestny muž. "Sestra počula, že niekto rozbíja okná, išiel som trochu von a on už bol vo vnútri s takou mačetou. Tak som sa uhol rýchlo aby do mňa nevrazil," opísal incident obyvateľ domu Maroš Beňák.

Muž vošiel do domu s mačetou v ruke. Vo vnútri sa v tom čase nachádzali traja dospelí a štyri malé deti. "Prišiel dovnútra s mačetou a boli tu aj malé deti, tak my sme sa báli, mohol aj niekoho zabiť," priznala Eva Beňáková. 53-ročný muž hľadal v príbytku jedného z členov rodiny. Ten ale v čase incidentu doma našťastie nebol. Agresor si vraj prišiel vybavovať účty  a dôvodom mal byť minulotýždňový incident. "My sme ho našli ako odtiaľ išiel domov dole a spadol na tvár. Rozbil si nos, ústa a tu mal rozbité. Hneď som mu zavolal záchranku, zobrali ho do nemocnice a on na mňa teraz tvrdí, že ja som ho tam zbil. Ale nie je to pravda," tvrdí Ján Macko.

Muž vyčíňal v dome až dovtedy, kým po neho neprišla jeho rodina. Po celý čas sa vraj správal veľmi agresívne. "Začala som na neho kričať, aby odišiel z domu, lebo tu máme malé deti a my sa bojíme, ale on nechcel odísť z domu," povedala Brenda Korová. "Našťastie zranenia nikto neutrpel, u obyvateľov však vzbudil dôvodnú obavu o ich život a zdravie," doplnila hovorkyňa KR PZ Lenka Ivanová.

Domáci po mužovom odchode ihneď zalarmovali policajtov. Tí ho vo veľmi krátkom čase zadržali a neskôr umiestnili do policajnej cely. Spolu s ním zaistili aj mačetu. "Michalovský policajný vyšetrovateľ 53 ročného Jána obvinil z trestného činu porušovania domovej slobody a trestného činu nebezpečného vyhrážania. Mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov," informovala Lenka Ivanová. "Ani poriadne Vianoce sme nemali kvôli nemu," dodal Maroš Beňák.

Pozrite si aj nasledujúcu reportáž z Hlohovca, kde muž s mačetou zaútočil na kameru: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy