Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nehoda na moste. Do autobusu narazila dodávka a následne aj osobné auto
Zdielať na

Nehoda na moste. Do autobusu narazila dodávka a následne aj osobné auto

Archívna reportáž

Slovensko sa zahalilo do smútku po tragickej nehode, ktorá sa stala v stredu na úseku medzi Nitrou a Zlatými Moravcami.

BŘECLAV / Šesť ľudí sa ráno zranilo pri zrážke autobusu, dodávky a osobného auta. Polícia musela cestu uzavrieť a dopravu odklonila.

Linkový autobus so šiestimi cestujúcimi vyrážal smerom na Hodonín, keď sa zrazil s dodávkou v protismere. Cesta bola v tej dobe miestami namrznutá.
"Dodávka viezla na návese domáci bazén. Náklad sa rozkmital a dodávka bokom narazila do linkového autobusu," uviedla Břeclavská policajná hovorkyňa Kamila Haraštová. Do návesu dodávky potom následne narazil ešte osobný automobil Ford Mondeo.

Autobus v čase zrážky uhýbal z cesty. Po nehode zostal opretý o zvodidlá na cestnom moste cez železničnú trať. Hasiči museli na mieste pomáhať cestujúcim a vodičovi vystúpiť z autobusu, pretože dvere boli zablokované. "Vzhľadom k tomu, že autobus stojí prakticky na moste, museli hasiči vysadiť niekoľko jeho okien, aby pasažierov vytiahli von z autobusu," uviedol hovorca hasičov Petr Příkaský.

Záchranári na mieste ošetrili šesť ľahko zranených, medzi ktorými bol vodič a cestujúci z autobusu a vodič osobného auta. "Poskytli sme všetkým 6 pacientom prednemocničú starostlivosti a päť z nich previezli do břeclavskej nemocnice k následnému ošetrenie. Jednu ľahko zranenú ženu sme ponechali na mieste," dodala hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová.

V popoludňajších hodinách museli záchranné zložky opäť zasahovať pri nehode autobusu

Pri Novej Vsi na Mělnicku sa zrazil autobus s nákladným autom. Pri nehode zomrela jedna žena. Informáciu serveru irozhlas.cz potvrdila hovorkyňa stredočeských hasičov Tereza Fliegrová. Jeden cestujúci autobusom sa pri nehode ťažko zranil, sedem detí má ľahké zranenia.

Tragická nehoda, pri ktorej zomrelo 12 ľudí, zarmútila celé Slovensko. Na miesto prišiel aj premiér Peter Pellegrini:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy