Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Báli sa, že sa stali rukojemníkmi v cudzine
Zdielať na

Báli sa, že sa stali rukojemníkmi v cudzine

EGYPT / Boli presvedčení o tom, že ich vodič autobusu uniesol a budú rukojemníkmi. Takýto nepríjemný zážitok mali slovenskí dovolenkári v Egypte. Do ich rezortu mala trvať cesta z letiska približne 20 minút. V autobuse však strávili vyše troch hodín bez jedla a pitia.

"Vystúpili sme z lietadla, prišla delegátka, že do ktorého hotela ideme. Povedali sme a ona, že nech sa páči, nastúpte do autobusu," opisuje zážitok jedna z cestujúcich.Do tej chvíle bolo všetko v poriadku. No po pár minútach bola situácia už úplne iná. Odbočku na Makadi, kde mali dovolenkári oddychovať, totiž vodič minul. 

"Začala panika. On totiž išiel rýchlo. Niektorí sme išli k nemu dopredu," hovorí dovolenkárka. Vodič však len povedal názov iného rezortu a viac komunikovať s cestujúcimi nechcel.Tí si mysleli, že ich uniesol.

"V autobuse panika, deti plakali, mamičky plakali a nebolo nám všetko jedno. Idete v cudzej krajine, široko-ďaleko nič, deti nemali čo jesť. Bolo to svinstvo od cestovky, že nám nedali vedieť, že sa budeme presúvať. Inak by rodičia na letisku kúpili niečo aspoň pre deti na jedenie," hovorí dovolenkárka.

​Zástupcom cestovnej kancelárie sa nevedeli dovolať. Mali strach. Hrôza trvala vyše troch hodín. Nakoniec ich vodič doviezol do náhradného hotela, no ani tam nebolo všetko v poriadku. "Neboli adekvátne izby, aj tá cesta navyše..." hovorí sklamaná cestujúca.

Dotknutá cestovná kancelária sa nám písomne vyjadrila. V stanovisku sa uvádza, že pôvodný hotel musela pre preplnenosť nahradiť adekvátnym ubytovaním. A v deň odletu vraj nevedela vopred upozorniť klientov na túto zmenu. Ďalej uvádza, že prebiehajú reklamačné konania, kde sa chce cestovná kancelária klientom ospravedlniť a vyčísliť finančné odškodnenie. Dovolenkári veria, že dôjde k zmieru. 

Zárukou spokojnosti nie je ani dlhodobo dobré meno cestovnej kancelárie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy