Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý cudzinec útočil na ľudí v centre Prahy. Ako zbraň mu slúži historický meč
Zdielať na

Opitý cudzinec útočil na ľudí v centre Prahy. Ako zbraň mu slúži historický meč

Archívna reportáž

PRAHA / Ľudí na pražskom Újezde ohrozoval cudzinec, ktorý okolo seba oháňal mečom a útočil. Policajti dvadsaťdvaročného cudzinca zadržali, nadýchal takmer dve promile. Polícia zverejnila videozáznam z incidentu a zadržanie muža.

Cudzinec podľa novinky.cz vyvádzal na ulici, ktorá je okrem iného často využívanou trasou turistov. Na tiesňovú linku sa ozvalo hneď niekoľko ľudí, že po ulici pobehuje muž s mečom v ruke."Skoro jeden a pol metra dlhým stredovekým mečom mával okolo seba a útočil na ľudí," opísal hovorca polície Jan Daněk. Policajti muža vzápätí našli, pri zadržaní museli použiť donucovacie prostriedky. "Ako sa neskôr ukázalo, muž meč odcudzil z neďalekého hotela, kde bol vystavený spolu s brnením," spresnil Daněk.

Zadržaným je 22-ročný cudzinec. Jeho vyčíňanie sa našťastie obišlo bez zranení, polícia prípad vyšetruje ako výtržníctvo. Dychová skúška u neho potvrdila takmer dve promile alkoholu. "Pri výsluchu sa potom k činu priznal, ale neuviedol žiadny motív. Záverom treba spomenúť, že sa jedná o rovnakého muža, ktorého zadržali strážnici mestskej polície 19. septembra, keď poškodil zaparkovaný trabant v Mosteckej ulici," dodal hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy