Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž si cez online mapy pozeral svoj starý dom. Našiel tak 22 rokov nezvestného muža
Zdielať na

Muž si cez online mapy pozeral svoj starý dom. Našiel tak 22 rokov nezvestného muža

Na hraniciach štátov Ohio a Kentucky sa našiel chlapec, ktorý tvrdil že je malý Timothy. Stratil sa pred 8 rokmi

FLORIDA / Muža nezvestného 22 rokov sa podarilo nájsť. Stalo sa tak vďaka miestnemu obyvateľovi amerického štátu Florida, ktorý sa cez online mapy pozeral na svoj bývalý dom a susedov. Popri tom si totiž všimol vo vodnej nádrži potopené auto, o čom okamžite informoval miestne úrady.

Policajti a ostatné záchranné zložky po prijatí oznámenia smerovali na miesto. Potom čo vrak auta vytiahli, našli v ňom kostru ľudského tela. O prípade informovala aj stanica BBC.  

Úradom sa o týždeň neskôr podarilo kostrové pozostatky identifikovať, patria Wiliamovi Moldtovi, ktorý zmizol ako 40-ročný v roku 1997. Úrad šerifa v Palm Beach predpokladá, že Moldt pravdepodobne stratil kontrolu nad svojím autom a skončil vo vode. Pri pôvodom vyšetrovaní záhadného zmiznutia sa neprišlo na žiadne stopy, ktoré by naznačovali čo sa stalo. Až teraz nedávne zmeny hladiny vôd umožnili si vrak auta všimnúť. Otázkou zostavá, či by auto pri tejto zmene hladiny našli, ak by si miestny obyvateľ Floridy cez Google Maps nepozeral svoj bývalý dom. "Nevieme určiť, čo sa stalo pred toľkými rokmi. Vieme len to, že zmizol zo zemského povrchu a teraz sa našiel," vyjadrila sa pre BBC policajná hovorkyňa Therese Barberaová.

Dodnes nezvestný muž mal povesť tichého muža, ktorý v spoločnosti alkoholu veľmi neholdoval. V osudnú noc, kedy zmizol, odišiel približne hodinu pred polnocou z klubu. Práve tu si mal dať niekoľko drinkov. S autom podľa svedkov odchádzal sám, no alkohol sa na ňom údajne veľmi nepodpísal. Doma sa už ale nikdy neukázal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy