Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti zastavili opitého cyklistu. Ten sa nečakane priznal, že je pod parou už mesiac a pol
Zdielať na

Policajti zastavili opitého cyklistu. Ten sa nečakane priznal, že je pod parou už mesiac a pol

Archívna reportáž

Cyklistov na ceste pribúda. Často to dopravnú situáciu komplikuje. Pozrite si archívnu reportáž

OLOMOUC / Policajti z Prostějovska zasahovali v sobotu ráno pri cyklistovi na diaľnici D46. Hliadka zistila, že je cyklista pod vplyvom alkoholu, no sám netušil, koľko toho vypil. Policajtom sa ale rozhodol zdôveriť.

Dvadsaťosemročný cyklista bol podľa policajtov viditeľne opitý, čo následne potvrdila aj dychová skúška. "Policajti urobili dychovú skúšku, pri ktorej prístroj nameral 1,93 a 1,92 promile," popísal prostějovský policajný hovorca František Kořínek pre portál iDnes.cz

Policajti sa teda cyklistu pýtali na množstvo alkoholu, ktoré vypil. Práve vtedy prišiel cyklista s nečakaným priznaním. Uviedol, že presné množstvo nevie, no podľa jeho slov pije už mesiac a pol vkuse. 

Policajti po prvotnom šoku mužovi zakázali jazdiť na bicykli a začali voči nemu priestupkové konanie. Hrozí mu pokuta vo výške 50 000 českých korún, čo je v prepočte viac ako 1900 eur. 

Nie je cyklista ako cyklista. Podľa odborníka na dopravu je medzi cyklistom vodičom a cyklistom nevodičom rozdiel. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy