Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
VIDEO: Hasiči pri Váhu zasahovali niekoľko hodín, z kanála vytiahli dve autá
Zdielať na

VIDEO: Hasiči pri Váhu zasahovali niekoľko hodín, z kanála vytiahli dve autá

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Pred týždňom začali s vypúšťaním Hričovskej priehrady a v pondelok večer z kanála pri Považskej Bystrici vytiahli dve autá. Ležali na dne a ľudia privolali policajtov potom, čo si všimli strechy trčiace z nánosov bahna.

Krátko pred piatou hodinou popoludní zavolali na linku 158 ľudia, ktorí si na hladine Váhu všimli strechy áut. "Polícia nás požiadala o súčinnosť pri vyťahovaní dvoch vozidiel v hričovskom kanáli ktoré po vypúšťaní ostali trčať z hladiny," vyjadril sa Ľubomír Vančo, veliteľ zásahu hasičov. 

Z nánosov bahna sa hasičom a odťahovej službe podarilo obe autá vytiahnuť po 4 hodinách, zásah bol pre nich náročný. Obe autá boli plné kameňov a nánosov bahna. Išlo o staršie autá, v jednom prípade išlo o auto pochádzajúce z krádeže, druhé sa v pátraní nenachádzalo. 
"Po jeho pôvode pátrame v tomto štádiu vyšetrovania sa nedá poskytnúť viac informácií," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Danka Adamíková. 

Kanálovú sústavu začnú opravovať v septembri. Kanál, zatiaľ, nie je vypustený úplne, ľudia tak predpokladajú,že sa v ňom ešte nejaké to auto nájde.

Vďaaka aplikácií sa podarilo nájsť auto, ktoré ukradli v Českej republike:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy