Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nebohému Epsteinovi, ktorý bol obvinený zo zneužívania, predali mladú Košičanku jej rodičia
Zdielať na

Nebohému Epsteinovi, ktorý bol obvinený zo zneužívania, predali mladú Košičanku jej rodičia

BRATISLAVA / NEW YORK / Kauza miliardára Jeffreyho Epsteina, obvineného zo zneužívania maloletých, ktorý spáchal vo väzení samovraždu, sa rozrastá aj poza oceán. Francúzska ministerka pre rovnosť pohlaví žiada, aby francúzske orgány prešetrili Epsteinove väzby v krajine. A je tu aj možné prepojenie na Slovensko - jednou z Epsteinových spolupracovníčok, ktorá mu údajne dodávala nové mladé dievčatá, je totiž žena pôvodom z Košíc.

Smrť Jeffreyho Epsteina za múrmi jeho cely pomohla na svet ďalším konšpiračným teóriám, a teda nezodpovedateľným otázkam o tom, kto z jeho vplyvných priateľov ho umlčal. Odpovedí sa však možno dočkáme na množstvo iných otázok v kauze zhýralého miliardára. O tom, že Epstein zneužíva príliš mladé dievčatá, sa hovorilo dlhé roky. Toto o ňom v decembri 2007 napísal novinár Philip Weiss v magazíne New York Magazine: "Pravidlá boli jednoduché. Povedz, že máš 18 rokov. Možno sa ťa bude dotýkať, ale hranice si stanovíš sama. Čím viac dovolíš, tým viac ti zaplatí. Niektorým dievčatám sa zážitok zapáčil, jedna povedala policajtom, že prišla na návštevu 50-krát, iné až niekoľko stokrát. Mali pritom sex s Epsteinom a Naďou M., vtedy 19-ročnou kráskou, o ktorej Epstein jednému z dievčat povedal, že to je jeho "sexuálny otrok",  a že ju kúpil od jej rodičov v Juhoslávii." 

O Nadi M., údajnej modelke, ktorá si ešte počas spolupráce s Epsteinom urobila pilotský kurz a v súčasnosti má firmu poskytujúcu poradenstvo pre letecké spoločnosti, je na webe málo informácií. V jednom rozhovore uviedla, že sa narodila v Košiciach. M. je jedna zo štyroch žien, ktoré získali od obžaloby imunitu v kauze prejednávanej v roku 2008. 

Naďa M. ako trójsky kôň

Epstein vtedy dostal mimoriadne ľahký trest, v rámci ktorého mohol chodiť z väzenia do svojich kancelárií. Naďa M. na naše otázky neodpovedala. Psychológa metóda, že staršiemu bohatému mužovi dohadzujú mladé dievčatá ich rovesníčky, neprekvapila.

 "Nejaký cudzí "ujko" je nedôveryhodný, vzbudzuje obavy, ona je priateľka, má priateľky, jej priateľky majú priateľky a takto sa komunita otvára. Je to efekt snehovej gule, že kdesi hore sa ušúľa malá snehová gulička a na spodku je z toho valiaca sa obrovská snehová guľa, ktorá predstavuje desiatky až stovky takýchto mladistvých dospievajúcich dievčat. Ona je akoby trójskym koňom, ktorý prenikne do tej komunity dospievajúcich dievčat," vysvetlil súdny znalec v odbore psychológia Dušan Kešický. 

Dievčatá môžu mať pocit, že majú situáciu pod kontrolou, že vedia, do čoho idú,  a že si len rýchlo zarobia peniaze. To, čo potom nasleduje, však mnohé z nich poznačí na zvyšok života. "Neskôr sa to prejavuje depresiami, úzkosťou, neschopnosťou nájsť si primeraného partnera, tieto dievčatá trpia celý život, preto je toto správanie nebezpečné pre tieto 15-16 ročné dievčatá," dodal Kešický. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy