Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Český hľadač pokladov si domov priniesol muníciu. Pri explózii zomrel
Zdielať na

Český hľadač pokladov si domov priniesol muníciu. Pri explózii zomrel

Archívna reportáž

STRAHOVICE / Jeden človek zahynul vo štvrtok v podvečer v Strahoviciach na Opavsku pri výbuchu rodinného domu. Explózia zdemolovala polovicu objektu. Podľa miestnych médií zomrel mladík, ktorý s pomocou detektora kovu našiel výbušniny. Odniesol si ich domov, kde explodovali.

"Je to jedna z verzií," pripustil policajný hovorca Petr Směták s tým, že príčina výbuchu je však stále predmetom preverovania, uvádza portál Novinky.cz. "Bližšie informácie budeme môcť oznámiť až na základe výsledkov znaleckého skúmania," dodal.

K výbuchu došlo krátko po 17:00 hodine. "Ešte pred príchodom záchranárov sa dvom osobám, ktoré neutrpeli žiadne poranenia, podarilo dostať z domu von. Ďalšia osoba bola nájdená v dome v mieste výbuchu mŕtva,"  potvrdil tragickú bilanciu explózie Směták.

Mužovi, ktorého explózia zasiahla, už záchranári pomôcť nedokázali. Ďalšie dve osoby prezreli. "Šesťdesiatsedemročný muž nejavil známky vonkajších poranení, nevyžadoval ošetrenie a bol ponechaný na mieste udalosti. Šesťdesiatjedenročnú ženu s internými ťažkosťami a duševným otrasom ošetrili záchranári na mieste. Ani u nej nezistil lekár žiadne zranenia a po podaní liekov nebol jej transport do zdravotníckeho zariadenia nutný," uviedol hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl.

Na mieste zasahovalo nielen šesť jednotiek hasičov, ktorí pomohli s evakuáciou desiatkami osôb z okolia, ale aj policajný pyrotechnici, psovod a policajný krízový intervent. "Spôsobená škoda zatiaľ nebola vyčíslená, ale možno predpokladať, že bude vysoká, výbuch poškodil dom natoľko, že statik zakázal vstup do objektu," povedal policajný hovorca.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy