Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matka nechala 2-ročnú dcéru v aute pred domom. Kým ju našla, bolo neskoro
Zdielať na

Matka nechala 2-ročnú dcéru v aute pred domom. Kým ju našla, bolo neskoro

Archívna reportáž

SAN DIEGO / Prípad ďalšieho nezodpovedného rodiča. Matka nechala svoju 2-ročnú dcéru Scarlett zavretú v aute a išla sa vyspať do svojho domu. Keď sa prebudila, dieťa už bolo mŕtve. Pomôcť mu už nevedeli ani záchranári.

Auto bolo zaparkované pred domom rodiny. Matka si spočiatku nepamätala, kde dcéru nechala a políciu volala v momente, keď ju nemohla nájsť. Informuje televízia NBC.  Potom zavolala opäť, že dieťa už našla, no sedí v rozpálenom aute pred domom. Dievčatko už vtedy nereagovala na nič. 

Na miesto okamžite dorazili záchranári, ktorým sa už dieťa, bohužiaľ, zachrániť nepodarilo. K tragédii došlo v pondelok okolo jednej na obed. Ako dlho dieťa v aute sedelo nie je jasné, no meteorológovia v ten deň hlásili 32 stupňov Celzia. 

Manžel matky dieťaťa v ten deň doma nebol, pretože slúži na neďalekej vojenskej základni. Celú štvrť, kde rodina býva, tvoria len príbuzní vojakov. "Je to náročné. Stalo sa to moc blízko domu a môže sa to stať každému. Ako matky a manželky armádnych príslušníkov toho máme už aj tak veľa, takže toto nás mrzí," uviedla jedna zo susediek. 

K smrti Scarlett došlo len niekoľko týždňov potom, čo sa podobný prípad stal v New Yorku, kde otec zabudol v aute dve bábätká. Obe zomreli. 

Na Slovensku v rámci tejto témy funguje tzv. "Nezabudni na mňa v aute". O čo vlastne ide?: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy