Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zamestnanec väznice pašoval pre odsúdeného balíky. Za službu mal dostávať klobásy
Zdielať na

Zamestnanec väznice pašoval pre odsúdeného balíky. Za službu mal dostávať klobásy

BANSKÁ BYSTRICA / Muž, ktorý pracoval vo väzení, pašoval pre jedného z odsúdených balíky s rôznymi vecami. Dohodnúť sa tak mal s jeho rodičmi, od ktorých mal potom za odmenu dostávať klobásy a iné pochutiny. Vyšetrovateľ NAKA už v prípade obvinil niekoľko osôb.

NAKA zasahovala v Banskej Bystrici v ústave na výkon trestu odňatia slobody. Zamestnanec ústavu mal veci odsúdenému pašovať od októbra minulého roka do marca 2019. Rodiča pre odsúdeného mali niekoľko balíkov, ktoré cez muža pašovali. "Za službu mal dostať klobásy, čokoládu, aj pivo, či domácu pálenku. Ostatné veci mal odovzdať odsúdenému," informovala polícia. 

Vyšetrovateľ už v prípade obvinil štyri osoby z korupcie. Muža, ktorý pracuje vo väzení, stíhajú za prijímanie úplatku. Hrozí mu tri až osem rokov za mrežami. "Rodičia s odsúdeným sú obvinení z podplácania a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Stíhaní sú na slobode, s výnimkou odsúdeného, ktorý je v súčasnosti vo výkone trestu odňatia slobody," uviedla ďalej polícia. 

Pozrite si archívnu reportáž o dozorcoch, ktorí pašovali drogy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy