Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Falošná princezná ukradla klenotníkovy šperky za milióny. Nahradila ich bujónmi
Zdielať na

Falošná princezná ukradla klenotníkovy šperky za milióny. Nahradila ich bujónmi

Archívna reportáž

PARÍŽ / Francúzska polícia vyšetruje neobvyklú krádež šperkov v hodnote 1,6 milióna eur, o ktoré prišlo jedno luxusné klenotníctva v Paríži. Z činu podozrieva ženu, ktorá sa vydávala za princeznú zo Spojených arabských emirátov a ktorá diamantové ozdoby vymenila pod nosom klenotníka za kocky bujónu.

Falošná princezná prišla do luxusného obchodu so šperkami na ulici Saint-Honoré v stredu večer ešte s jednou ženou. Kým o sebe tvrdila, že je členkou rodiny dubajského emira, jej spoločníčka sa hrala na jej slúžku, uviedla spravodajská stanica LCI.

Žena si nechala hodinu predvádzať drahé šperky, pomocou ďalšieho komplica na telefóne pritom niekoľkokrát odviedla pozornosť predávajúceho a vzácnosti nahradila kockami na prípravu vývaru. Zatvorenú krabičku si následne nechala odložiť do sejfu a klenotníka uistila, že si ju vyzdvihne nasledujúci deň, akonáhle dorazia na jeho účet peniaze.

Keď sa na druhý deň peniaze na účte neobjavili, skontroloval klenotník balíček a zistil, že miesto šperkov s diamantmi sú v nich voňavé polievkové kocky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy