Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vážna nehoda v Česku. Auto zrazilo kočík, jedno dieťa zomrelo, druhé je vo vážnom stave
Zdielať na

Vážna nehoda v Česku. Auto zrazilo kočík, jedno dieťa zomrelo, druhé je vo vážnom stave

HUMPOLEC / Jedno dieťa zomrelo a druhé je vo vážnom stave v nemocnici po nehode v Humpolci na Pelhřimovsku. Na mieste zasahujú záchranári a polícia.

Nehoda sa stala v Humpolci na Hradskej ulici pred 09:00 hodinou."Osobné auto zrazilo kočík, v ktorom boli dve deti. Jedno z nich zomrelo, druhé bolo s vážnym zranením previezli do nemocnice," povedala pre Novinky.cz hovorkyňa polície Dana Čírtková. Podľa Blesk.cz o život mal prísť dvojročný chlapec a do nemocnice odviezli ročné bábätko. 

"Ťažko zranené dieťa bolo po ošetrení a pripojení na pľúcnu ventiláciu prevezené vrtuľníkom do nemocnice v Brne. Zranená bola tiež žena, ktorú sanitka transportovali do nemocnice v Pelhřimove," doplnila riaditeľka záchranárov na Vysočine Vladislava Filová. Na mieste bol prítomný aj psychológ, ktorý podával pomoc účastníkom nehody. 

Žena podľa prvých informácií sprevádzala deti. V blízkosti bolo aj detské ihrisko. "Išiel tak 70 km/h určite. Kočár bol v strede cesty, prečo ale išiel tadiaľto tak rýchlo, však je to slepá ulica, nikam sa nedostane," vravia svedkovia. 

Podľa Čírtkovej polícia vyšetruje okolnosti nehody, stret sa stal mimo prechod pre chodcov. Dychová skúška bola u 54-ročného vodiča auta negatívna. Pokiaľ sa preukáže jeho vina, za mrežami môže stráviť aj šesť rokov. 

Nehoda sa stala podľa reportérky Práva v málo frekventovanej ulici, ktorá vedie k miestnym firmám. Svedkovia uviedli, že žena išla s jedným dieťaťom za ruku a druhé mala v kočíku. Ako k nehode došlo, ale miestni netušia. "Celé mesto je v šoku," uviedli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy