Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Najľahší protidrogový záťah. Muž s dodávkou plnou pervitínu nabúral do policajného auta
Zdielať na

Najľahší protidrogový záťah. Muž s dodávkou plnou pervitínu nabúral do policajného auta

Archívna reportáž

SYDNEY / Najľahší protidrogový záťah v histórii má za sebou polícia v austrálskom Sydney. Muž s dodávkou naloženou pervitínom v hodnote 200 miliónov dolárov narazil priamo do policajného auta. Čo viac, nehoda sa stala rovno pred policajnou stanicou. Smoliar sa po zrážke pokúsil z miesta ujsť, ďaleko sa ale nedostal.

Na predmestí Sydney v pondelok nabúral drogový díler so svojou dodávkou priamo do policajného auta. Vozidlo bolo navyše zaparkované, a to priamo pred policajnou stanicou,píše The Guardian.

Podľa vrchného vyšetrovateľa Glyna Bakera počuli policajti o pol jedenástej dopoludnia hlasnú ranu. Jedno z áut pred stanicou bolo vážne poškodené po zjavnej zrážke s ďalším vozidlom. Podľa záznamu z kamier policajti vozidlo ľahko identifikovali. Bielu Toyotu HiAce aj s vodičom, 26-ročným Simonom, v meste našli za niekoľko desiatok minút. Keď policajti otvorili nákladový priestor kvôli bežnej kontrole, s údivom zistili, že je v nej 13 škatúľ, z ktorých každá obsahuje 21 kilogramov metamfetamínu. Celkom 273 kilogramov drogy, ktorá je známa aj pod menom pervitín. Celková hodnota bola podľa polície vyčíslená až na 200 miliónov dolárov."Neuveriteľné, úplne neuveriteľné," okomentoval incident Baker na tlačovej konferencii. "Toto bol najjednoduchší Protidrogový zásah, ktorý kedy polícia Nového južného Walesu urobila."

​Policajti podrobili vozidlo forenznej prehliadke a vodiča vzali do väzby. Pašerák čelí obvineniam z veľkoobjemovej distribúcie drog, nedbalého riadenia a zatajovanie informácií polícii. Muž vyšetrovateľom odmietol okomentovať aj to, prečo so svojou dodávkou búral. "Tento pán mal zjavne veľmi, veľmi zlý deň. Naraziť do policajného auta s takým nákladom drog je neslýchané. Bola to výnimočná zhoda okolností," neveriacky dodal Baker.

V USA polícia varuje ľudí, aby drogy nesplachovali do kanalizácie. Hrozí totiž, že by mohli nadrogovať voľne žijúce zvieratá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy