Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Žena zneužila 64 detí. Komisia rozhodla, že na slobodu pôjde predčasne
Zdielať na

Žena zneužila 64 detí. Komisia rozhodla, že na slobodu pôjde predčasne

Archívna reportáž

Český film o pedofiloch vyráža dych. Čo v ňom všetko uvidíte?

LONDÝN / Žena zneužila 64 bábätiek, detí a polícia u nej našla aj niekoľko perverzných videí, ktoré zdieľala so svojím vtedajším priateľom. Pred 10 rokmi ju poslali do väzenia, no teraz ju majú predčasne prepustiť na slobodu. Nebezpečná vraj už nie je. Veľká Británia je rozhodnutím komisie zhrozená.

Vanessa Georgová by sa mala na slobodu dostať v septembri 2019, čo je 10 rokov potom, čo šla sedieť do väzenia. Podľa komisie už nie je pre deti nebezpečná. O prípade informoval Blesk.cz.  "Rada pre prepustenie pod dohľadom prepustila Vanessu George v nadväznosti na preskúmanie žiadosti o podmienečnom prepustení z júla 2019," vyjadril sa hovorca komisie. Ten zároveň povedal, že tu rolu zohrávali len právne predpisy a nie empatia. "Rozhodnutie rady pre podmienečné prepustenie závisí na tom, či odsúdenec bude predstavovať vážne riziko pre verejnosť, čo v tomto prípade preukázané nebolo," dodal. 

Žena bude po prepustení bývať blízko Guildfordu v grófstve Surrey vo Veľkej Británii, čo je oblasť, ktorá sa nachádza na juhozápad od Londýna. Do 300 kilometrov vzdialeného Plymouthu, kde k zločinom došlo, bude mať zákaz vstupu. Na slobodu pôjde so svojím pôvodným dievčenským menom, ku ktorému sa vrátila. 

Žena, ktorá si odpykala trest za pedofíliu, bola v dobe zločinov zamestnankyňou detskej nemocnice v Plymouth. V roku 2009 ju odsúdili minimálne na 7 rokov, spolu s ňou do väzenia išli aj jej ďalší spoločníci, s ktorými si fotky detí vymieňala. Iniciátorom všetkého bol Colin Blanchard, ktorému žena perverzné videá a fotky s deťmi posielala. Muž dostal v roku 2011 deväťročný trest, čoskoro ale pôjde na slobodu. 

Prípad pedofilného učiteľa v Bratislave: Čo všetko je za tým? Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy