Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Biskup bude vymetať diabla z mesta. Svätenú vodu rozpráši z vrtuľníka
Zdielať na

Biskup bude vymetať diabla z mesta. Svätenú vodu rozpráši z vrtuľníka

Muž zabil svoju matku, pretože v nej videl diabla. Pozrite si reportáž

BUENAVENTURA / V kolumbijskom meste budú počas víkendu vymetať diabla, a to rovno v celom polmiliónovom meste. Biskup na to použije armádny vrtuľník a svätenou vodou bude kropiť mesto, pričom bude hovoriť texty, ktorými ho zbaví démonov. Buenaventuru totiž sužuje obrovské násilie.

Biskup Rubén Darío Jaramillo Montoya chce svojou modlitbou očistiť mesto Buenaventura od zamorenia zlými duchmi. Obyvatelia už roky bojujú s násilím, ktoré má na svedomí niekoľko drogových kartelov, no veľké problémy sú tu aj s chudobou. Biskup Montoya sa k exorcizmu odhodlal potom, čo bolo v meste zavraždené len 10-ročné dievča. Informuje o tom denník TheGuardian.

"Musíme z Buenaventury vyhnať diabla, aby sme zistili, či môžeme obnoviť mier a pokoj, ktorý naše mesto stratilo. A to v dôsledku toľkých zločinov, rastúcej korupcie a zla spojeného s drogovým obchodom," vyhlásil biskup. 

"Chceme obletieť celé mesto a zo vzduchu ho pokropiť svätenou vodou, aby sme zistili či môžeme vyhnať všetkých démonov, ktorí nás ničia. Dostaneme božie požehnanie, ktoré nás zbaví všetkých duchov a zlosti, ktoré zaplavili naše ulice," poznamenal ďalej biskup. Vrtuľník by mala zapožičať kolumbijská armáda, a to v rámci každoročnej slávnosti, ktorá sa koná na počesť svätých patrónov mesta. 

Buenaventura sa stala v roku 2014 mestom s najväčším násilím v celej krajine. Podľa niektorých svedkov, miestne úrady aj katolícke cirkvi prevádzkujú drogové kartely domov hrôzy, známe ako "casas de pique". Práve v nich majú svoje obete mučiť a postupne im usekávať končatiny. 

Podľa lokálnych médii sa tento rok do konca mája stalo 51 vrážd, čo je o 20 viac ako minulý rok v tom istom období. Hoci sa exorcizmus používa na vymetanie diabla u jednotlivcov, od roku 1890 má cirkev modlitbu určenú práve pre prípady väčšieho zamorenia démonmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy