Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vykoľajenie vlaku si vyžiadalo päť obetí a stovky zranených. Dva vozne skončili v rieke
Zdielať na

Vykoľajenie vlaku si vyžiadalo päť obetí a stovky zranených. Dva vozne skončili v rieke

V severovýchodnej časti Bangladéša došlo pri prejazde mostu nad kanálom ku vlakovému nešťastiu.

MOULVIBAZAR / Ku vlakovému nešťastiu došlo v nedeľu v noci v severovýchodnej časti Bangladéša, keď vlak smeroval do hlavného mesta Dháka. K nehode došlo pri prejazde mostu nad kanálom. Vyše sto osôb je zranených, úrady zatiaľ potvrdili päť obetí.

Podľa denníku New York Times k nehode došlo približne 220 kilometrov autom z hlavného mesta Dháka, v severovýchodnej časti Bangladéša. Vlak prechádzal mostom cez riečny kanál, keď sa pod vlakom z ničoho nič most zrútil. Dva vozne sa zrútili priamo do rieky, pričom jeden vozeň sa dokonca prevrátil. 

Prinajmenšom stovka osôb sa pri nehode zranila, 15 osôb sa nachádza v kritickom stave. Úrady zatiaľ oficiálne potvrdili 5 obetí, no číslo môže vzrásť. Ako uvádza India Today, miestni obyvatelia, ktorí pracovali cez noc, spoločne s prvými respondentmi tvrdia, že pri nehode zahynulo najmenej 10-15 ľudí. Úrady však oficiálne zatiaľ potvrdili päť obetí.

Všetky obete zatiaľ neidentifikovali. Nehoda odrezala železničnú komunikáciu s ostatnými časťami krajiny, vrátane hlavného mesta. Na miesto boli ihneď privolané všetky záchranné zložky, ktoré vykonali záchrannú operáciu. 

Zriadená bude špeciálna vyšetrovania komisia

Po tom, čo zástupca miestnych úradov Tofayel Islam navštívil miesto nešťastia novinárom oznámil, že doposiaľ neboli schopní identifikovať presnú príčinu nehody. 

"Nemôžeme s istotou povedať, ako sa to stalo, kým nepríde tím inžinierov a špecialistov a neurčí dôvod," povedal po tom, čo novinári naznačili ako dôvod nehody preťaženie vlaku. "Čakáme na nich. Na tento účel bude tiež pravdepodobne vytvorený vyšetrovací výbor," dodal.

V Čadci sa vykoľajil vlak po tom, čo doň narazilo nákladné auto. Viac v reportáži TV JOJ: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy