Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Výbuch ako pri atómovej bombe! Požiar zachvátil ropnú rafinériu, plamene je vidieť na kilometre ďaleko
Zdielať na

Výbuch ako pri atómovej bombe! Požiar zachvátil ropnú rafinériu, plamene je vidieť na kilometre ďaleko

Hasičské jednotky sa snažia požiar podchytiť

PHILADELPHIA / V ropnej rafinérii na východnom pobreží Spojených štátov v štáte Pennsylvania vypukol mohutný požiar. Zachvátil ropnú rafinériu, pričom len samotný oheň bolo vidieť na kilometre ďaleko. Obyvateľom mesta Philadelphia odporúčajú nevychádzať, evakuáciu zatiaľ ale úrady nenariadili.

Séria explózií poškodila ropnú rafinériu v americkom štáte Pensylvánia, oznámila televízia NBC. Masívny požiar zachvátil prevádzku spoločnosti Philadelphia Energy Solutions.

https://twitter.com/ChristneMattson/status/1142009042971365376

Oheň bol viditeľný na kilometre ďaleko a explózie zaznamenali ľudia až v meste South Jersey vzdialenom 100 kilometrov. O výške škôd či prípadných zranených nie sú zatiaľ žiadne správy.

https://twitter.com/1nicetownbean/status/1141991802888708096

V rafinérii pracuje asi 1000 ľudí. Na miesto prišli tri oddiely hasičov, okolité cesty boli uzavreté. Obyvatelia južných predmestí Philadelphie, ktoré sa nachádzajú neďaleko rafinérie, by podľa záchranárov nemali vychádzať.

Okolie horiacich objektov zahalil hustý čierny dym, ktorý pokrýva aj niektoré štvrte Philadelphie. Evakuáciu zatiaľ miestne úrady nenariadili.

Príčina nešťastia nie je jasná, v rafinérii údajne horelo už pred dvoma týždňami. Ide o najväčšiu rafinériu svojho druhu na východnom pobreží USA.

V Indonézii vybuchla sopka. Chrlila popol až do výšky 7 kilometrov. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy