Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Halu drevovýroby zachvátil požiar. Hasiči s ohňom bojovali 12 hodín
Zdielať na

Halu drevovýroby zachvátil požiar. Hasiči s ohňom bojovali 12 hodín

SPIŠSKÁ BELÁ / Halu drevovýroby pred polnocou zachvátil požiar. Škody majiteľ počíta na desiatky tisíc eur. Hasičom sa ale podarilo uchrániť okolostojace výrobne, v ktorých boli uložené ďalšie drahé stroje. Zásah trval viac ako 10 hodín.

​"Hasičom sa požiar píly v meste Spišská Belá podarilo po viac ako 12 hodinách úplne zlikvidovať. Pri požiari sa nikto nezranil," informovala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkašová. Požiar si ako prvý všimol práve majiteľ. Zrazu počul silnú ranu a odrazu bola celá hala v plameňoch.  Ďalšiu budovu nachádzajúcu sa v blízkosti sa podarilo hasičom ochrániť. Podľa slov majiteľa sa požiar dotkne aj približne 40 zamestnancov, prídu totiž pravdepodobne o prácu. 

Na miesto udalosti dorazila aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov. "Museli sme postupovať opatrne a čakali sme na ďalšie jednotky," povedal Dušan Zwick veliteľ zásahu hasičov. Na mieste zasahovalo viac ako 30 profesionálnych hasičov a dobrovoľných zo Spišskej Belej. Na pomoc im prišli aj z okolitých obcí - Krížovej Vsi a Slovenskej Vsi. 

Podľa majiteľa požiar spôsobili fotovoltaické panely, ktoré sa mali prehriať. Škody sú predbežne vyčíslené na 200-tisíc eur, v hale boli totiž drahé stroje. 

Auto zachvátil požiar priamo na pešej zóne. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy