Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hororová cesta vlakom. Cestujúci odpadávali, jeden z nich zomrel
Zdielať na

Hororová cesta vlakom. Cestujúci odpadávali, jeden z nich zomrel

Archívna reportáž

Európska únia chce riešiť problém meškania vlakov. Ako? Pozrite si archívnu reportáž

KATOVICE / Poľské štátne železnice sa ospravedlnili cestujúcim z vlaku Gwarek za, podľa ich slov, nešťastnú súhru okolností, ktoré sobotňajšiu cestu vlakom zmenili na horor. Počas jazdy dokonca zomrel jeden cestujúci, ďalší omdlievali.

Vlak mal z Katovic namierené na sever krajiny do Slupska. "Najprv vlak uviazol na stanici v Pleszewa a stál tam tri hodiny. Sedemdesiatpäťročnému cestujúcemu prišlo zle. Zavolali sanitku, no napriek oživovaniu pacient zomrel," napísal denník Gazeta Wyborcza

https://twitter.com/roliwa/status/1140313065956790274

Druhýkrát zastavila vlak porucha elektrickej trakcie. Na vagóny bez klimatizácie dopadali horúce lúče slnka, a tak museli opäť privolávať sanitky. V dôsledku tepla odpadli dve deti a jedna žena. Po chvíli stratila vedomie aj vlakvedúca a neskôr ďalší ľudia. "Cestujúci sa sťažovali, že ich železnice vôbec neinformovali, zostali hladní, vody bolo málo a v stojacom vlaku nesmeli používať ani toalety," uvádza denník Gazeta Wyborca.

Vlak stál šesť hodín a cesta namiesto deviatich hodín trvala dvakrát toľko. Smrť cestujúceho, ktorý pravdepodobne podľahol infarktu, vyšetruje prokuratúra. Železnice zas majú na krku inšpekciu. "Je nám to nesmierne ľúto," ospravedlnili sa železnice asi 300 cestujúcim za chvíle, ktoré zapríčinili "nešťastné, nepredvídateľné a neodvrátiteľné" udalosti. Ako odškodnenie vrátia cestujúcim plnú výšku cestovného.

Cestovanie vlakmi ani v 21. storočí nie je ideálne. Teplo, zima, ale aj preplnené vlaky ľudí od cestovania odrádzajú. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy