Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Po cvičnom zásahu mu museli amputovať nohu. Chase sa teraz opäť vrátil do akcie
Zdielať na

VIDEO: Po cvičnom zásahu mu museli amputovať nohu. Chase sa teraz opäť vrátil do akcie

VIRGINIA / Člen policajného tímu z nasledujúcej reportáže vyniká odhodlaním, vernosťou a umom. Za týmto opisom však nehľadajte odvážneho policajta, ale jeho oddaného psieho pomocníka. Vracia sa do akcie po vážnom zranení.

Chase je neodmysliteľnou súčasťou policajného zboru v Prince George County vo Virginii. Do služby sa vracia po niekoľkých týždňoch maródky. Jeho špecialitou je vyhľadávanie drog. "Marihuana, kokaín, heroín, extáza," povedal Randy Dalton, policajný psovod. Chase skončil pod skalpelom, keď si počas cvičného zásahu vážne zranil nohu, ktorú mu napokon museli amputovať.  

Ostrieľaný policajný pomocník má na konte mnohé úspechy. Jeden z najväčších je zásah z roku 2017. Vtedy premohol ozbrojeného podozrivého a zatlačil ho do auta. "Preskočil okno a držal ho v aute, kým neprišla hliadka," opísal situáciu Dalton. Odborníci Chasovi predpovedajú ešte tri, štyri roky služby, na ktoré sa teší hlavne jeho psovod. "Je skvelé mať trojnohého psa, ktorý zvláda všetko ako štvornohý. Viem, čo dokáže, ako sa snaží a s akou vervou pracuje." 

Psa aj tak čakajú drobné zmeny. Sledovanie musí definitívne prenechať svojím chlpatým kolegom. Od leta tak bude už iba vyhľadávať drogy. 

Hasiči museli nedávni zachraňovať psa. Neuveríte, kam spadol. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy