Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena potrebovala ísť na toaletu, otvorila núdzový východ
Zdielať na

Žena potrebovala ísť na toaletu, otvorila núdzový východ

Archívna reportáž

Evakuovať museli aj pasažierov na letisku v Prahe. Letuška objavia na záchode fotografiu bomby.

MANCHESTER / Poriadneho prešľapu sa dopustila pasažierka letu z Manchestru do Islamabadu. Ešte pred vzletom chcela ísť na toaletu, lenže si pomýlila dvere a otvorila núdzový východ. Nie je jasné, prečo posádka incidentu nezabránila, lietadlo pre tento incident nabralo osemhodinové meškanie, informoval server Independent.

Lietadlo spoločnosti Pakistan International Airlines bolo pripravené na odlet, píše The Independent. Symbol zapnutých pásov svietil, posádka mala byť usadená. Istá cestujúca sa aj cez výstražný signál rozhodla odskočiť si na toaletu a v nevedomosti spôsobila meškanie lietadla, keď si pomýlila dvere na toaletu s únikovým východom. Spustila tým aktiváciu núdzového režimu lietadla.

Odlet okamžite odložili a všetci cestujúci museli lietadlo opustiť. Na svoju cestu mohli nastúpiť až nasledujúce ráno. "Všetkým pasažierom sme poskytli večeru a tým, ktorí nemohli letieť, tiež ubytovanie a neskorší let," uviedol hovorca spoločnosti. Keď je totiž lietadlo uvedené do núdzového režimu a neskôr vzlietne, musí sa časť cestujúcich vylúčiť z prepravy kvôli prípadným evakuačným limitom.

"Veľmi nás táto nepríjemnosť, ktorú museli naši cestujúci prežiť, mrzí," dodal hovorca. Pre lietadlo bolo oneskorených aj niekoľko ďalších letov a pasažieri, ktorí cestovali neskôr, si sťažovali, že im nedorazila batožina. "Veľmi chabý servis," konštatoval jeden z 38 cestujúcich, ktorí boli nútení nastúpiť na neskorší let. "Najprv ste nám batožinu neodovzdali v Manchestri a teraz sú stále polku sveta od nás," dodal.

Aerolinky neskôr na Twitteri vyzvali cestujúcich, aby striktne dodržiavali bezpečnostné inštrukcie, a nedochádzalo tak k nepríjemnostiam, ktoré môžu ovplyvniť stovky ďalších pasažierov. Šéf spoločnosti nariadil celý incident prešetriť.

Niekedy sa môže na palube udiať aj incident hodný bojového zápasníka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy