Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladá žena policajtom tvrdila, že ju znásilnili. Chcela ochrániť svojho kamaráta
Zdielať na

Mladá žena policajtom tvrdila, že ju znásilnili. Chcela ochrániť svojho kamaráta

Archívna reportáž

Alkohol za volantom úradoval aj v prípade tohto mladíka. Mestom uháňal vysokou rýchlosťou

KARVINÁ / Osemnásťročné dievča policajtom tvrdilo, že ju znásilnili len preto, že chcela ochrániť o tri roky staršieho kamaráta. Pre policajtov neobvyklí prípad začal obyčajnou cestnou kontrolou.

Incident sa stal v noci zo soboty na nedeľu v Karvinsku (okres Karviná). "Policajti zastavili osobné auto, ktoré riadil 21-ročný muž. Pri kontrole vykonali u vodiča dychovú skúšku, ktorá bola pozitívna," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Zlatuše Viačková. Práve vtedy malo 18- ročné dievča hliadke povedať, že sa ju pokúsil znásilniť neznámy muž. Informoval o tom spravodajský web Novinky.cz. 

"Na miesto boli okamžite povolaní policajti karvinskej kriminálnej služby, ktorí oznámenie začali preverovať. Dievča im veľmi jasne povedalo, že ju v mestskom parku oslovil neznámy muž, ktorý sa ju pokúsil znásilniť," pokračovala Viačková s tým, že jej dychová skúška na alkohol dopadla pozitívne. 

Vyšetrovateľom sa ale niektoré jej slová nezdali. Ako informovala policajná hovorkyňa, po predložení nezrovnalostí vo výpovedi sa dievča priznalo, že si všetko vymyslela. Ako dôvod uviedla, že chcela naozaj ochrániť svojho kamaráta pred trestom pre alkohol za volantom. 

Muž sa žene vyhrážal smrťou a vážne jej ublížil. Pred súdom ale povedal, že si všetko vymyslela: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy