Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
VIDEO: Výletná loď v Benátkach narazila do móla v prístave. Niekoľko ľudí sa zranilo
Zdielať na

VIDEO: Výletná loď v Benátkach narazila do móla v prístave. Niekoľko ľudí sa zranilo

BENÁTKY / Veľká výletná loď ráno narazila do móla a menšieho plavidla pri pokuse zakotviť. Po náraze utrpeli 4 osoby zranenia. Informoval o tom spravodajský web La Repubblica. Príčina nešťastia zatiaľ známa nie je.

Nehoda sa stala v nedeľu ráno okolo pol deviatej v prístave San Basilio v kanále Giudecca. Ním sa lode plavia do samotného centra severotalianskeho mesta. Príčina nárazu obrovskej výletnej lode zatiaľ známa nie je. Podľa talianskych médií ale výletnej lodi mohol zlyhať motor. Na videu je vidieť ako obrovská loď nedokáže zastaviť a následne narazí do prístavného móla a menšieho plavidla. Práve na palube menšej lode utrpeli štyri ženy zranenia. Pomliaždeniny a šok utrpeli zahraničné turistky vo veku 66 až 72 rokov, podľa denníka  La Stampa ide o dve Austrálčanky, jednu Novozélanďanku a jednu Američanku. 

Na miesto dorazil aj starosta Benátok Luigi Brugnaro. Na Twitteri napísal, že je po tejto nehode nemysliteľné, aby veľké lode ďalej prechádzali kanálom Giudecca. Obrie výletné lode sú dlhodobo tŕňom v oku rady Benátčanov. Kritici veľkých plavidiel s tisíckami turistov na palube sa usilujú, aby do mesta nemohli vôbec zachádzať. 

K nehode výletnej lodi došlo aj na Dunaji v Budapešti. Niekoľko ľudí zomrelo. Viac v článku TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy